Ο Ζβέρεφ εντυπωσιάζει με τη νίκη επί της Αλκαράζ στους προημιτελικούς του Australian Open

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Ζβέρεφ φτάνει στα ημιτελικά του Australian Open εις βάρος του Αλκαράζ

Ο Alexander Zverev έχει προκαλέσει έκπληξη στο Australian Open κρατώντας τον Carlos Alcaraz εκτός ημιτελικών. Ο Γερμανός ήταν απλώς μια κατηγορία καλύτερος στη Μελβούρνη από τον περσινό νικητή του ισπανικού Wimbledon: 6-1, 6-3, 6-7 (2), 6-4.

Είναι η έβδομη φορά που ο Ζβέρεφ φτάνει στην τελευταία τετράδα σε τουρνουά Grand Slam, αλλά έφτασε στον τελικό μόνο μία φορά. Το 2020 έχασε την τελική μάχη του US Open.

Ο Μεντβέντεφ επίσης στα τέσσερα τελευταία

Ο Ζβέρεφ θα μονομαχήσει με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, τον φιναλίστ του 2021 και του 2022, την Παρασκευή για μια θέση στον τελικό. Νωρίτερα, ο Ρώσος νίκησε τον Πολωνό Hubert Hurkacz σε έναν μαραθώνιο αγώνα: 7-6 (7), 2-6, 6-3, 5-7, 6-4.

Ο άλλος ημιτελικός είναι μεταξύ του Σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς και του Ιταλού Γιάννικ Σίνερ.

Την περασμένη εβδομάδα στη Μελβούρνη, ο έκτος σπόρος Ζβέρεφ μιλούσε συχνά για την επερχόμενη έφεσή του στη Γερμανία. Ο τενίστας θα δικαστεί σε δικαστήριο στο Βερολίνο στις 31 Μαΐου για επίθεση σε πρώην κοπέλα του.

Υπόθεση δικαστηρίου

Ο Ζβέρεφ φέρεται να επιτέθηκε στη γυναίκα κατά τη διάρκεια ενός καυγά στη γερμανική πρωτεύουσα το 2020. Ένα τοπικό δικαστήριο έκρινε την κακοποίηση αποδεδειγμένη και καταδίκασε τον τενίστα σε πρόστιμο 450.000 ευρώ, αλλά ο Ζβέρεφ άσκησε έφεση κατά αυτής της ποινής.

Η αναταραχή στη Μελβούρνη γι’ αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ζβέρεφ είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωματική και ψυχική κακοποίηση από άλλη πρώην κοπέλα. Αυτή η γυναίκα τελικά δεν απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του τενίστα.

Δημοσιογράφοι στη Μελβούρνη πρότειναν ότι ο Ζβέρεφ μπορεί να μην του επιτραπεί να παίξει τένις εν αναμονή της έρευνας. «Κάποιοι δημοσιογράφοι το γράφουν γιατί τους ενδιαφέρει κυρίως αυτή η ιστορία και τα νούμερα αναγνωστών, παρά η αλήθεια», απάντησε ο Γερμανός.

Το επίπεδο του Zverev δεν υπέφερε πραγματικά από τη φασαρία. Αν και έφτασε στους τελευταίους οκτώ με πολλές δύσκολες νίκες, ο παγκόσμιος νούμερο έξι έπαιξε φανταστικά απέναντι στην Αλκαράζ.

Ο Ζβέρεφ τεντώνεται

Ελάχιστα γινόταν ο Ζβέρεφ μέχρι το 5-2 στο τρίτο σετ. Προκάλεσε τα κάπως ήμερα προβλήματα του Alcaraz κυρίως με τα σκληρά μπακχάντ και τα φορέαντ του κατά μήκος της γραμμής, αλλά τεντωμένος στη θέα του λιμανιού.

Ο Αλκαράζ, το νούμερο δύο στον κόσμο, το πίστεψε ξανά, έτρεξε σε κάθε μπάλα και, υποστηριζόμενος από το ενθουσιώδες κοινό, έκανε ένα τέταρτο σετ. Ο τενίστας της Μούρθια είχε την πρωτοβουλία, αλλά παραδόξως παρέδωσε το σερβίς του στο 4-4.

Ο Ζβέρεφ κράτησε την ψυχραιμία του αυτή τη φορά και φώναξε με ανακούφιση μετά τη χρήση του πρώτου του ματς πόιντ.

Μεντβέντεφ και Χουρκάτς είχαν συναντηθεί πέντε φορές στο παρελθόν και ο Πολωνός προηγήθηκε με 3-2. Ο Ρώσος ήταν κατώτερος στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις.

Ο Μεντβέντεφ, δύο φορές χαμένος φιναλίστ στη Μελβούρνη (2021, 2022), φαινόταν να οδεύει προς τη νίκη εύκολα στο τέταρτο σετ. Αν και ο Hurkacz είχε περισσότερες ευκαιρίες να κάνει break εκείνη τη στιγμή και μάλιστα πέτυχε περισσότερους πόντους, ο Ρώσος πήρε τους πιο σημαντικούς βαθμούς και ήταν κοντά στη νίκη με 4-2.

Επιστροφή Hurkacz

Ξαφνικά ο Hurkacz απέκτησε το φάντασμα. Ο Πολωνός νούμερο εννέα στον κόσμο αντέδρασε καλά και έπαιξε μερικά εντυπωσιακά παιχνίδια στο τέλος του τέταρτου σετ για να αναγκάσει το πέμπτο σετ.

Στο πέμπτο σετ, ο αγώνας συνεχίστηκε για αρκετή ώρα μέχρι που ο Μεντβέντεφ, που δεν ξεγελάστηκε από την απώλεια σετ, έκανε μπρέικ στο έβδομο game. Στη συνέχεια, ο Hurkacz είχε την ευκαιρία να κάνει break back, αλλά ο Ρώσος κράτησε το σερβίς του.

Δύο παιχνίδια αργότερα, ο Μεντβέντεφ έχασε το πρώτο του ματς σημείο μετά από ένα ράλι εικοσάχρονων. Το δεύτερο ήταν ένα ωραίο drop volley. «Ήμουν πολύ χαρούμενος με εκείνο το match point», γέλασε ο νικητής στη συνέχεια. «Τώρα χρειάζομαι πραγματικά λίγο ύπνο».