Ο Ζβέρεφ επιβιώνει από τη φθορά, ο Αλκαράζ επίσης συνεχίζει με δυσκολία

WeLoveSports.gr

Ο Alexander Zverev έφτασε κοντά στην άκρη της αβύσσου στον δεύτερο γύρο του Australian Open. Ο έκτος Γερμανός βγήκε στην κορυφή μετά από μάχη 4,5 ωρών με τον Λούκας Κλάιν (ATP-161): 7-5, 3-6, 4-6, 7-6 (5), 7-6 (10-7). ).

Ο 25χρονος Σλοβάκος έπαιξε μόνο το δεύτερο τουρνουά του Grand Slam, αλλά δεν εντυπωσιάστηκε από το γεμάτο γήπεδο όπου η οροφή έκλεισε λόγω της βροχής. Ο Κλάιν έπαιζε φουλ στην επίθεση και σφυροκόπησε δυνατά, όπως αποδεικνύεται από τους 80 νικητές του.

Στο σούπερ τάι μπρέικ έσκασε στα δίχτυα για 97η φορά, αλλά ο 68ος πόντος δεν υλοποιήθηκε. Το βολέ του βρήκε δίχτυα, ο Ζβέρεφ έκανε το 8-7 και στη συνέχεια ανάγκασε άλλα δύο λάθη από τον Σλοβάκο.

«Η κατάταξή του δεν είναι ανάλογη με το πώς έπαιξε», είπε ο Ζβέρεφ μετά τον αγώνα. «Μάλλον άξιζε να κερδίσει περισσότερα από εμένα».

Ο Αλκαράζ πέρασε μετά από δύσκολη νίκη

Στον τρίτο γύρο στη Μελβούρνη έφτασε και ο Carlos Alcaraz, ο νούμερο δύο στον κόσμο. Ο Ισπανός ήταν πολύ δυνατός για τον Ιταλό Lorenzo Sonego σε ένα ματς σχεδόν 3,5 ωρών με 6-4, 6-7 (3), 6-3, 7-6 (3).

Ο Αλκαράζ είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο στη Μελβούρνη και το έδειξε αμέσως απέναντι στη Σονέγκο. Στο πρώτο σετ, ο Ισπανός κυριάρχησε και κέρδισε αρκετά εύκολα τα σερβίς του παιχνίδια. Ένα μπρέικ στο 3-3 ήταν αρκετό για να πάρει το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Σονέγκο κατάφερε να ανεβάσει την πίεση και το ματς συνεχίστηκε για περισσότερο. Έπρεπε να πάρει την απόφαση ένα τάι μπρέικ, το οποίο τελικά ευνόησε τον 26χρονο Σονέγκο με το επιθετικό τένις.

Ο Αλκαράζ ανέκαμψε αμέσως με ένα πρόωρο μπρέικ στο τρίτο σετ, το οποίο δεν έδωσε. Ο Ισπανός συνέχισε το υψηλό του επίπεδο και έσπασε αμέσως τον Σονέγκο στο τέταρτο σετ. Ο Ιταλός έκανε αμέσως μπρέικ, κλείνοντας ξανά και τάι μπρέικ έπρεπε να πάρει ξανά την απόφαση.

Ο Alcaraz ήταν σαφώς πολύ δυνατός, οπότε βρίσκεται πλέον στον τρίτο γύρο και ισοφαρίζει έτσι το καλύτερο του αποτέλεσμα στη Μελβούρνη. Έφτασε ως εδώ και το 2022.