Ο Ζενγκ ακολουθεί τα χνάρια του επιφανούς συμπατριώτη του με μια θέση στον ημιτελικό στη Μελβούρνη

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Η Zheng Qinwen έφτασε στα ημιτελικά τουρνουά Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Australian Open. Το ταλέντο της Κίνας ήταν πολύ δυνατό για τη Ρωσίδα Anna Kalinskaja στα προημιτελικά μετά από ένα δύσκολο ματς: 6-7 (4), 6-3, 6-1.

Με τη θέση της στον ημιτελικό, η 21χρονη Ζενγκ ακολουθεί τα χνάρια της επιφανούς συμπατριώτισσάς της και είδωλο Λι Να, που κέρδισε τον τίτλο στη Μελβούρνη το 2014.

Ο Ζενγκ έκανε την εμφάνισή του το 2023 κερδίζοντας δύο τίτλους WTA και αυτή τη στιγμή είναι το νούμερο δεκαπέντε του κόσμου. Χάρη στη νίκη της κάνει το ντεμπούτο της στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Μεγάλη ευθύνη

Αυτή τη στιγμή είναι ηγέτιδα του κινεζικού τένις και λέει ότι αισθάνεται μεγάλη ευθύνη. «Και αυτό μερικές φορές φέρνει πίεση, αλλά προσπαθώ κυρίως να επικεντρωθώ στον εαυτό μου», είπε νωρίτερα στη Μελβούρνη.

Η Zheng βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία για να δείξει γιατί ανέβηκε γρήγορα στην κορυφή του κόσμου. Κινείται ομαλά, σερβίρει πολύ δυνατά και κυριαρχεί με τα χτυπήματά της από τη βασική γραμμή.

Ωστόσο, ο Zheng είχε πολλά να αντιμετωπίσει την 25χρονη Kalinskaya, το παγκόσμιο νούμερο 75 που είχε νικήσει την Arantxa Rus στον δεύτερο γύρο, καθώς οι Κινέζοι έκαναν πολλά λάθη και είχαν επίσης δυσκολίες με τα σκληρά forehands του Ρώσου.

Αλλά στο τρίτο σετ, ο Zheng ήταν εντελώς εκτός ελέγχου. Οι Κινέζοι σέρβιραν δυνατά (δέκα άσοι σε όλο το ματς) και πήραν όχι λιγότερους από δώδεκα πόντους στη σειρά από το 0-1. Ο Καλίνσκαγια νοσηλεύτηκε για τραυματισμό στο 1-4, αλλά αυτό δεν πτόησε την απελευθερωμένη Ζενγκ από τον ρυθμό της.

Zheng ενάντια στην έκπληξη τουρνουά

Ο Ζενγκ θα παίξει με την έκπληξη του ουκρανικού τουρνουά, Νταϊάνα Γιαστρέμσκα, στους ημιτελικούς την Πέμπτη. Η πρόκριση ήταν πολύ δυνατή για την Τσέχα Linda Nosková με 6-3, 6-4.

Η Ουκρανή Jastremska κάνει έκπληξη ως προκριματική με τον ημιτελικό του Australian Open

Ο Τσέχος νούμερο 50 του κόσμου, ο οποίος νίκησε στον τρίτο γύρο το φαβορί για τον τίτλο Iga Swiatek, έκανε το πρώτο break. Ωστόσο, η αντίπαλός της έκανε αμέσως μπρέικ και στη συνέχεια χτύπησε και στα δύο σετ στην τελική φάση.

Μετά τον αγώνα της, η Γιαστρέμσκα έγραψε «Είμαι περήφανη για τους μαχητές μας στην Ουκρανία» στον διαφανή πίνακα μπροστά από την κάμερα στον οποίο οι νικητές αφήνουν παραδοσιακά ένα μήνυμα.

«Πάντα γράφω κάτι για την Ουκρανία, το βλέπω ως καθήκον μου», είπε μια συναισθηματική Jastremska στη συνέντευξη Τύπου. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους Ουκρανούς ότι είμαι πολύ περήφανος για αυτούς».

Δεύτερος προκριματικός

Η Jastremska (ATA-93), μετά την Christine Dorey το 1978, είναι μόλις η δεύτερη προκριματική που έφτασε στα ημιτελικά της Μελβούρνης στην open era (από το 1968). Είναι η δεύτερη Ουκρανή που φτάνει στην τελευταία τετράδα σε τουρνουά Grand Slam. Μόνο η Τζελίνα Σβιτολίνα προηγήθηκε.

Στον άλλο ημιτελικό, η Λευκορωσίδα Aryna Sabalenka και η Αμερικανίδα Coco Gauff αντιμετωπίζουν η μία την άλλη.