Ο θρύλος του τένις με αμαξίδιο De Groot παραπαίει, αλλά εξακολουθεί να κερδίζει το τουρνουά στο τέλος της χρονιάς

WeLoveSports.gr

Η Diede de Groot κέρδισε το Wheelchair Masters στη Βαρκελώνη για έκτη φορά στην καριέρα της.

Σε έναν άστατο τελικό του τουρνουά τέλους του έτους για τενίστες με αναπηρικό αμαξίδιο, ο παγκόσμιος νούμερο ένα ήταν ελαφρώς καλύτερος από τον Ιάπωνα Yui Kamiji: 1-6, 6-1 και 6-4. Είναι η πεντηκοστή νίκη της σεζόν για τον Ντε Γκρου.

Ο θρύλος του τένις με αμαξίδιο De Groot παραπαίει, αλλά κερδίζει το τουρνουά στο τέλος του έτους για έκτη φορά

Η De Groot δυσκολεύτηκε να βρει τον ρυθμό της στο χωμάτινο γήπεδο της Ακαδημίας τένις Emilio Sanchez. Παράδωσε όλα τα σερβίς παιχνίδια της στο πρώτο σετ, εν μέρει λόγω του δυνατού ανέμου.

Το νούμερο ένα στον κόσμο δεν χρειάζεται να πανικοβληθεί, γιατί ο De Groot δεν έχει χάσει για λίγο. Το κοντέρ της ανέρχεται πλέον σε 126 σερί αγώνες. Και η τελευταία ήττα χρονολογείται από τις αρχές Φεβρουαρίου 2021. Ο αντίπαλος τότε: Καμίτζι.

Οι Ιάπωνες σέρβιραν και διαφοροποιήθηκαν λιγότερο στο δεύτερο σετ και είδαν τον Ντε Γκρουτ να ισοφαρίζει γρήγορα το σκορ. Στο τρίτο σετ έβρεχε τα σέρβις διαλείμματα. Μετά από έξι μπρέικ, η De Groot διατήρησε το σερβίς της και λίγες στιγμές αργότερα έσπασε το σερβίς του Kamiji.

«Η πιο δύσκολη νίκη της καριέρας μου»

Ωστόσο, τα κλοπιμαία δεν είχαν ακόμη παραληφθεί. Ο De Groot συνέχισε να αγωνίζεται, ο Kamiji επέστρεψε στο 5-4 και στη συνέχεια το match point τέσσερα ήταν ένα χτύπημα για τον De Groot. Μια κραυγή ανακούφισης ακούστηκε στην πίστα.

Ο De Groot κέρδισε το Masters για έκτη φορά, αλλά η νίκη με αριθμό 127 στη σειρά ένιωθε σαν την “πιο δύσκολη νίκη της καριέρας μου” στη συνέχεια.