Ο Ιάπωνας άσος Γιοσινόμπου Γιαμαμότο θα μετατεθεί στο MLB στην off-season

Ο άσος των Orioles Buffaloes, Yoshinobu Yamamoto, θα προσπαθήσει να υπογράψει με μια ομάδα του Major League Baseball αυτό το χειμώνα μέσω του συστήματος αποσπάσεων, δήλωσε την Κυριακή ο σύλλογος της Pacific League.

Το 2023, ο 25χρονος δεξιόχειρας επέκτεινε κατά τρεις σεζόν το ρεκόρ του στο επαγγελματικό μπέιζμπολ της Νιππόν που ήταν πρώτος σε ένα πρωτάθλημα σε τέσσερις βασικές κατηγορίες ρίψεων – νίκες, ERA, strikeouts και ποσοστό νίκης.

Έκανε 16-6 για ποσοστό νικών 0,727 με το καλύτερο ERA της καριέρας του 1,21, ενώ έβγαλε 169 παίκτες εκτός σε 164 innings σε 23 αγώνες.

Ο Yoshinobu Yamamoto των Orix Buffaloes ρίχνει εναντίον των Hanshin Tigers κατά τη διάρκεια του Game 6 του Japan Series στο Kyocera Dome Osaka στην Οσάκα, στη δυτική Ιαπωνία, στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου που αποδέχτηκε το αίτημά μου”, δήλωσε ο Γιαμαμότο μετά την ήττα των Μπάφαλο από τους Hanshin Tigers στο καθοριστικό Game 7 της Japan Series στο Kyocera Dome της Οσάκα.

Στο παρελθόν, ο Γιαμαμότο έχει πει: “Θέλω να είμαι το νούμερο 1 στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Ήταν απλά ένα όνειρο όταν ήμουν 19 ετών και σκεφτόμουν για πρώτη φορά να κάνω καριέρα στα μεγάλα πρωταθλήματα. Αλλά με την πάροδο των χρόνων, τα σχέδιά μου έγιναν πιο συγκεκριμένα”.

“Έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα”, δήλωσε για τον Γιαμαμότο ο γενικός διευθυντής της Ορίξ, Τζουνίτσι Φουκούρα. “Του εύχομαι τα καλύτερα.

Την περασμένη off-season, ο slugger Masataka Yoshida μετακινήθηκε από τους Buffaloes στους Boston Red Sox μέσω του συστήματος μεταθέσεων.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του, ο Γιαμαμότο βοήθησε επίσης την Ιαπωνία να κερδίσει το Ολυμπιακό Τουρνουά Μπέιζμπολ το 2021 και το World Baseball Classic το 2023.

Ο pitcher των Orix Buffaloes Yoshinobu Yamamoto (L) χαιρετά τους οπαδούς στις κερκίδες του Kyocera Dome Osaka, στην Οσάκα της δυτικής Ιαπωνίας, στις 5 Νοεμβρίου 2023, μετά το Game 7 της Japan Series εναντίον των Hanshin Tigers. ( WeLoveSports)

Η επιλογή του τέταρτου γύρου της Οριξ στο ντραφτ της NPB το 2016, ο Γιαμαμότο έχει ρεκόρ καριέρας 70-29 με ένα save και 1,82 ERA σε 172 παιχνίδια καριέρας σε επτά σεζόν, όλα με τους Μπάφαλο.

Ο Γιάμαμοτο είναι δεξιοτέχνης στην εντολή, η γρήγορη μπάλα του έχει φτάσει τα 159 χιλιόμετρα (98,8 μίλια) την ώρα, ενώ διαθέτει μια ποικιλία δευτερευουσών ρίψεων, συμπεριλαμβανομένου ενός κορυφαίου curveball.

Μόλις εγγραφεί μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Δεκεμβρίου, ο Γιαμαμότο θα έχει 45 ημέρες για να διαπραγματευτεί συμβόλαιο με συλλόγους του MLB.