Ο κάτοχος του τίτλου Djokovic μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα μέσω Rublev στα ημιτελικά

Τροποποιήθηκε

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε μια θέση στα ημιτελικά του Winbledon μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο δεύτερος υπερασπιστής πρωταθλητής κέρδισε με 4-6, 6-1, 6-4, 6-3 τον έβδομο Ρούμπλεφ. Ήταν η 33η συνεχόμενη νίκη για τον 36χρονο Τζόκοβιτς στον αγιασμένο χλοοτάπητα.

Ο Σέρβος και ο Ρώσος το έκαναν έναν εξαιρετικό αγώνα με πολλά συναρπαστικά βασικά ράλι. Στο πρώτο σετ, το σερβίς του Τζόκοβιτς δεν έτρεχε ακόμα και ο Ρόμπλεφ εκμεταλλεύτηκε πλήρως με μπρέικ στο 4-4. Για τον Τζόκοβιτς ήταν η δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια αυτής της διοργάνωσης του γκραν σλαμ τουρνουά στο Λονδίνο που έχασε ένα σετ.

«Σκεφτείτε το επόμενο παιχνίδι»

Τη Δευτέρα, ο Τζόκοβιτς έδωσε το τρίτο σετ απέναντι στον Πολωνό Hubert Hurkacz. Κέρδισε και σε τεσσάρων σετ. Ο επτά φορές πρωταθλητής του Wimbledon συνέχισε να σερβίρει καλύτερα κόντρα στον Rublev και κυριάρχησε συχνότερα στα ράλι.

Ο Ρούμπλεφ πάλεψε για αυτό που άξιζε (το δέκατο παιχνίδι του σετ τρία κράτησε σχεδόν δεκαπέντε λεπτά), αλλά τελικά ο Τζόκοβιτς ήταν πολύ καλός. Με μια θέση στα ημιτελικά, ο Σέρβος, αήττητος για περισσότερα από δέκα χρόνια στο κεντρικό γήπεδο του Wimbledon, απέχει ακόμα δύο νίκες από τον 24ο τίτλο του γκραν σλαμ.

Με τον 23ο τίτλο του, τη νίκη στο Ρολάν Γκαρός τον Ιούνιο, ο Τζόκοβιτς έγινε ήδη ο πιο επιτυχημένος άνδρας τενίστας όλων των εποχών. Ο Ράφαελ Ναδάλ έχει 22 τίτλους και ο συνταξιούχος Ρότζερ Φέντερερ στους 20. «Είναι απλά στατιστικά», απάντησε ο Τζόκοβιτς. “Τώρα σκέφτομαι μόνο το επόμενο παιχνίδι. Ελπίζω να μπορέσω να κερδίσω ξανά.”

Ο Sinner διαλύει την κατάρα του προημιτελικού

Στους ημιτελικούς, ο Τζόκοβιτς θα συναντήσει τον Τζάννικ Σίνερ, τον όγδοο. Για πρώτη φορά ο Ιταλός έφτασε στην τετράδα σε γκραν σλαμ τουρνουά. Μετά από τέσσερις χαμένους προημιτελικούς (Roland Garros 2020, Australian Open, Wimbledon και US Open το 2022), κέρδισε με 6-4, 3-6, 6-2, 6-2 τον σκληροπυρηνικό Roman Safioellin στο Wimbledon.

Η 25χρονη Ρωσίδα Safioellin εξέπληξε φίλο και εχθρό φτάνοντας στους τελευταίους οκτώ στο Λονδίνο. Ο αριθμός 92 στον κόσμο θα μπορούσε να γίνει ο τρίτος παίκτης (μετά τον John McEnroe το 1977 και τον David Nalbandian το 2002) που θα φτάσει στα ημιτελικά στο ντεμπούτο του στο Wimbledon, αλλά ο Sinner έβαλε τέλος σε αυτό.

Ο όγδοος Ιταλός έπαιξε δυνατά, αν και είχε μια αξιοσημείωτη πτώση στο δεύτερο σετ. Ο Safioellin κέρδισε πέντε σερί παιχνίδια από 1-3, αλλά στη συνέχεια ο Sinner επικράτησε ξανά. Για τον Sinner, η επερχόμενη μονομαχία με τον Τζόκοβιτς είναι μια ευκαιρία για εκδίκηση. Πέρυσι ο Ιταλός έχασε από τον Σέρβο στα προημιτελικά αφού προηγήθηκε με 2-0 σε σετ.