Ο Καβαμπούτσι, πρώην επικεφαλής της J-League, και ένας μυθιστοριογράφος μεταξύ των νικητών των πολιτιστικών βραβείων

Ο Σαμπούρο Καβαμπούτσι, ο οποίος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην έναρξη του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας, και η μυθιστοριογράφος Νανάμι Σιόνο είναι μεταξύ των επτά ανθρώπων που επιλέχθηκαν να λάβουν το πιο διάσημο πολιτιστικό βραβείο της Ιαπωνίας φέτος, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή.

Ο Saburo Kawabuchi, πρώην πρόεδρος της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, απεικονίζεται στο Τόκιο στις 19 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο 86χρονος Kawabuchi, πρώην πρόεδρος της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και πρώτος πρόεδρος της J-League, είναι γνωστός για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ιαπωνικής αθλητικής κοινότητας στο σύνολό της. Επίσης, συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ στην Ιαπωνία.

Η Shiono, επίσης 86 ετών, έχει εργαστεί σε ιστορικά έργα, όπως το “The Story of the Roman People”, μια σειριακή έκδοση για την αρχαία Ρώμη που της πήρε 15 χρόνια για να ολοκληρώσει.

Άλλοι αποδέκτες του Τάγματος Πολιτισμού είναι ο καλλιγράφος Keido Ishige, 87 ετών, ο οικονομολόγος Katsuhito Iwai, 76 ετών, ο ανοσολόγος Tadatsugu Taniguchi, 75 ετών, ο οργανικός χημικός Kohei Tamao, 80 ετών, και ο καλλιτέχνης παραδοσιακής τέχνης Kyogen Nomura Mansaku, 92 ετών.

Ο Νομούρα έχει χαρακτηριστεί ζωντανός εθνικός θησαυρός στην Ιαπωνία και έχει εμφανιστεί και στο εξωτερικό.

Η Nanami Shiono απεικονίζεται σε ένα ξενοδοχείο στο Τόκιο στις 21 Νοεμβρίου 2018. ( WeLoveSports)

Είκοσι άλλα άτομα επιλέχθηκαν ως άτομα πολιτιστικής αξίας, μεταξύ των οποίων η Rei Kawakubo, 81 ετών, σχεδιάστρια μόδας και ιδρύτρια της Comme des Garcons, ο ηθοποιός Kinya Kitaoji, 80 ετών, η καλλιτέχνης manga Machiko Satonaka, 75 ετών, και ο σύγχρονος καλλιτέχνης Tadanori Yokoo, 87 ετών.

Τα βραβεία του Τάγματος Πολιτισμού θα απονεμηθούν στους νικητές στο Αυτοκρατορικό Παλάτι στο Τόκιο στις 3 Νοεμβρίου, με αφορμή την Ημέρα Πολιτισμού της χώρας. Στις 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελετή για τους νικητές του Βραβείου Πολιτιστικής Αξίας σε ξενοδοχείο του Τόκιο.