Ο Κις κερδίζει τη νεαρή Αντρέγιεβα στο Wimbledon και φτάνει στους τελευταίους οκτώ

Η Μάντισον Κις έφτασε στους τελευταίους οκτώ για δεύτερη φορά στο Wimbledon. Αυτό δεν ήταν πολύ εύκολο, γιατί η Ρωσίδα Mirra Andrejeva, που έκλεισε τα δεκαέξι της χρόνια στα τέλη Απριλίου, είχε το πάνω χέρι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Αμερικανός τελικά κέρδισε με 3-6, 7-6 (4), 6-2.

Η Keys, η οποία ως 19χρονη μπόρεσε να προσθέσει το τουρνουά χόρτου στο Eastbourne ως το πρώτο τουρνουά στο ρεκόρ της ως επαγγελματίας και πρόσφατα επίσης θριάμβευσε εκεί, έσπασε αμέσως το σερβίς του Ρώσου, που δεν είχε παίξει ακόμη μονομαχία. στο χορτάρι πριν το Wimbledon.

Μετά από αυτό, το ποικίλο παιχνίδι της Αντρέγιεβα ήταν πιο αποτελεσματικό για ενάμιση σετ από το power τένις της 28χρονης Αμερικανίδας, η οποία είχε ήδη φτάσει στους τελευταίους οκτώ στο Λονδίνο το 2015.

Όταν ο Andrejeva (WTA-102) έφτασε στο 4-1 στο δεύτερο σετ, ο Keys (WTA-18) αποφάσισε να χτυπήσει ακόμα πιο δυνατά και να πάρει ακόμα περισσότερα ρίσκα. Και αυτό απέδωσε, αν και την βοήθησε κάπως η αντίπαλός της στο τελευταίο παιχνίδι.

Η Andrejeva, απογοητευμένη μετά από ένα περιττό φάουλ, χτύπησε τη ρακέτα της για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, κάτι που της κόστισε αμέσως ένα πέναλτι και ένα ματς.