Ο Κις σταμάτησε την πρόκριση στο Γουίμπλεντον τον 16χρονο Αντρέγιεβα, ο αντίπαλος Ριμπακίνα εγκαταλείπει

Η Μάντισον Κις έφτασε στους τελευταίους οκτώ για δεύτερη φορά στο Wimbledon. Αυτό δεν ήταν πολύ εύκολο, γιατί η Ρωσίδα Mirra Andrejeva, που έκλεισε τα δεκαέξι της χρόνια στα τέλη Απριλίου, είχε το πάνω χέρι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Κις κέρδισε με 3-6, 7-6(4), 6-2.

Επιπλέον, η κάτοχος του τίτλου Jelena Rybakina (τρίτη στον κόσμο) είδε την αντίπαλό της Beatriz Haddad Maia (WTA-13) να παραιτείται μετά από πέντε αγώνες με τραυματισμό στον όγδοο τελικό της αγώνα.

Η Keys, η οποία ως 19χρονη μπόρεσε να προσθέσει το τουρνουά χόρτου στο Eastbourne ως το πρώτο τουρνουά στο ρεκόρ της ως επαγγελματίας και πρόσφατα επίσης θριάμβευσε εκεί, έσπασε αμέσως το σερβίς του Ρώσου, που δεν είχε παίξει ακόμη μονομαχία. στο χορτάρι πριν το Wimbledon.

Μετά από αυτό, το ποικίλο παιχνίδι της Αντρέγιεβα ήταν πιο αποτελεσματικό για ενάμιση σετ από το power τένις της 28χρονης Αμερικανίδας, η οποία είχε ήδη φτάσει στους τελευταίους οκτώ στο Λονδίνο το 2015.

Όταν ο Andrejeva (102ος στον κόσμο) έφτασε στο 4-1 στο δεύτερο σετ, ο Keys (18ος στην κατάταξη) αποφάσισε να χτυπήσει ακόμα πιο δυνατά και να ρισκάρει ακόμα περισσότερο. Και αυτό απέδωσε, αν και την βοήθησε κάπως η αντίπαλός της στο τελευταίο παιχνίδι.

Η Andrejeva, απογοητευμένη μετά από ένα περιττό φάουλ, χτύπησε τη ρακέτα της για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, κάτι που της κόστισε αμέσως ένα πέναλτι και ένα ματς.

Ο αντίπαλος Rybakina τραυματίστηκε

Ο Haddad Maia κέρδισε ήδη τον Καζακστάν στο χαλίκι στη Στουτγάρδη και στο σκληρό γήπεδο στο Άμπου Ντάμπι. Το χαλίκι είναι η αγαπημένη επιφάνεια για τον Βραζιλιάνο.

Η Rybakina προτιμά το γρασίδι. Και φάνηκε, γιατί σύντομα ο Rybakina έσπασε τον αριστερόχειρα Βραζιλιάνο. Στο τέταρτο παιχνίδι, η Beatriz Haddad υπέφερε από πόνους στη μέση.

Μετά από ιατρικό τάιμ άουτ, μπήκε στην πίστα, αλλά δεν μπόρεσε να βάλει περισσότερη δύναμη και εγκατέλειψε στο 1-4. Η Rybakina είναι στα προημιτελικά.