Ο Κούλχοφ έφτασε ξανά στον τελικό του γκραν σλαμ, αλλά «το Wimbledon το κάνει πιο ιδιαίτερο»

Τροποποιήθηκε

Η ιστορία επιτυχίας του τενίστα Wesley Koolhof και του Βρετανού συντρόφου του Neal Skupski συνεχίζεται. Έφτασαν για πρώτη φορά στον τελικό του Wimbledon αφού κέρδισαν τον Rohan Bopanna από την Ινδία και τον Matthew Ebden από την Αυστραλία (7-5, 6-4).

«Αυτό είναι κάτι το ιδιαίτερο», παραδέχεται ο Koolhof Κατά μήκος της γραμμής και των περιβαλλόντων. «Έχω φτάσει σε τελικό γκραν σλαμ τρεις φορές στο παρελθόν, αλλά στο ιερό χορτάρι του Wimbledon το κάνει λίγο πιο ιδιαίτερο».

Ούτε στο ελάχιστο γιατί η τελική μάχη θα δοθεί στο κεντρικό γήπεδο το Σάββατο. “Το κεντρικό γήπεδο είναι αυτό που ονειρεύεσαι. Δεν έχω πάει ποτέ εκεί. Ήταν στόχος να παίξω εκεί μία φορά φέτος. Άρα είναι πολύ ωραίο.”

“Έπεσε στο πλευρό μας”

Την Τετάρτη, ο Ολλανδός είχε ήδη μια προσωπική πρωτιά φτάνοντας στα ημιτελικά του βρετανικού τουρνουά χόρτου. Αλλά υπήρχαν πολλά περισσότερα στο βαρέλι.

“Δεν ήταν εύκολο, σίγουρα όχι. Όλα τα διπλά είναι αρκετά κοντά το ένα στο άλλο αυτές τις μέρες, ειδικά στο χορτάρι όπου όλα πάνε καλά και γρήγορα. Συχνά αποφασίζεται σε ένα ή δύο σημεία και ευτυχώς έπεσε στο πλευρό μας σήμερα.”

Το πρώτο breakpoint ήταν για τους Bopanna/Ebden στο όγδοο παιχνίδι του εναρκτηρίου σετ. Το δίδυμο Ινδών/Αυστραλών, που κατετάγη έκτο και ένα γύρο νωρίτερα υπεύθυνο για το τέλος της διπλής περιπέτειας του Tallon Greek track και του Bart Stevens, το άφησε πίσω του και δεν είχε ευκαιρία στο μέλλον.

Ο Koolhof και ο Skupski, ο νούμερο ένα στη λίστα σποράς, είχαν δύο ευκαιρίες break και κέρδισαν και τις δύο.

«Έχασα δύο φορές»

Στην τελική μάχη περιμένουν τον Marcel Granollers από την Ισπανία και τον Horacio Zeballos από την Αργεντινή. “Έχουμε παίξει εναντίον τους δύο φορές τα τελευταία δύο χρόνια και χάσαμε δύο φορές. Νομίζω ότι είναι η μόνη ομάδα που δεν έχουμε κερδίσει ποτέ. Οπότε θα αναζητήσουμε κάποια δεδομένα την Παρασκευή την υπόλοιπη ημέρα.”

Ο Koolhof θα δει τότε ότι οι Granollers και Zeballos δεν έχουν κερδίσει ποτέ τελικό γκραν σλαμ. “Σωστά. Αλλά ούτε κι εμείς, χαχα. Πέρασαν επίσης στον τελικό εδώ το 2021, οπότε παίζουν καλά στο χορτάρι. Παίξαμε εναντίον τους δύο φορές στο Ρολάν Γκαρός, άρα στο χώμα, η αγαπημένη τους επιφάνεια, νομίζω .”

«Ελπίζουμε να έχουμε το πλεονέκτημα του μεγάλου κοινού με το μέρος μας», αναφέρεται στον Σκούπσκι, ο Ολλανδός που παίζει για το δικό του κοινό. “Το μειονέκτημα μπορεί να είναι ότι οι προσδοκίες είναι λίγο υψηλότερες. Επίσης επειδή είμαστε πρώτοι.”

Εμπειρία τελικών Grand Slam

Ο Koolhof έπαιξε έναν τελικό διπλού τρεις φορές πριν. Έχασε δύο στο US Open (το 2020 με τον Κροάτη Nikola Mektic και το 2022 με τον Skupski), αλλά κέρδισε τον τελικό του μικτού διπλού στο Roland Garros με την Ena Shibahara το 2022.

Με νίκη τουρνουά το Σάββατο θα ακολουθήσει τα βήματα τριών συμπατριωτών του. Ο Jacco Eltingh και ο Paul Haarhuis κέρδισαν μαζί στο διπλό ανδρών στο Wimbledon το 1998 και ο Jean-Julien Rojer το έκανε το 2015 μαζί με τον Ρουμάνο Horia Tecău.