Ο Κούλχοφ θα απομακρύνει τις ρακέτες του χρόνου: «Η νίκη στο Wimbledon βοήθησε στην απόφαση»

WeLoveSports.gr

Ο Wesley Koolhof θα αποσυρθεί από το τένις στο υψηλότερο επίπεδο μετά την επόμενη χρονιά. Ο κορυφαίος παίκτης του διπλού – ήταν νούμερο ένα στον κόσμο μέχρι πριν από τρεις μήνες – τότε πιστεύει ότι είναι “ώρα για κάτι διαφορετικό”, εξηγεί στο NL Tennis Podcast.

Ο 34χρονος Κούλχοφ, αυτή τη στιγμή ο νούμερο οκτώ στον κόσμο στο διπλό, κέρδισε δεκαέξι τίτλους στο διπλό ATP στην καριέρα του. Το περασμένο καλοκαίρι γνώρισε το προσωρινό αποκορύφωμα κερδίζοντας το διπλό ανδρών στο Wimbledon.

Το 2022 ήταν επίσης ο καλύτερος στο μικτό διπλό στο Ρολάν Γκαρός και το 2020 αναδείχθηκε ανεπίσημα παγκόσμιος πρωταθλητής στο διπλό ανδρών κερδίζοντας τους τελικούς της ATP.

Η στιγμή του check-off

Η κατάκτηση του Wimbledon μαζί με τον Neal Skupski βοήθησαν να πάρει την απόφασή του, λέει ο Koolhof. “Πέτυχα πολλά από αυτά που ήθελα να πετύχω. Η κατάκτηση του Wimbledon ήταν μια πραγματική στιγμή. Ήταν ένας μεγάλος στόχος. Γι’ αυτό είναι το τένις. Μετά από αυτό ήταν ένα βάρος από τους ώμους μου.”

Η ενέργεια ακτινοβολεί: Ο Κούλχοφ κερδίζει το Wimbledon στον τελικό του διπλού ανδρών

Μετά από μια περίοδο «στοχασμού», ο Koolhof αποφάσισε να σχεδιάσει τον αποχαιρετισμό του. Άλλη μια χρονιά διπλών με τον Νίκολα Μέκτιτς και μετά θα σταματήσει ο Κούλχοφ. “Ήταν μια υπέροχη χρονιά. Ας δούμε αν θα το κάνω ξανά του χρόνου τουλάχιστον.”