Ο Κράιτσεκ δεν θέλει να επαναληφθεί το σενάριο του Αλκαράζ: «Να λέμε όχι στον αυριανό νούμερο ένα»

WeLoveSports.gr

«Μερικές φορές τα πράγματα πάνε καλά, μερικές φορές τα πράγματα πάνε στραβά», λέει ο σκηνοθέτης Richard Krajicek του τουρνουά τένις ABN Amro στο Κατά μήκος της γραμμής και των γύρω περιοχών. Τη μία φορά βοηθάς τον Ρότζερ Φέντερερ να φτάσει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, την άλλη φορά δείχνεις ότι αρνήθηκες τον νούμερο ένα του μέλλοντος.

Πριν από την 51η διοργάνωση του τουρνουά στο Ρότερνταμ, που ξεκινά το Σάββατο, ο Κράιτσεκ σκέφτεται πριν από τρία χρόνια. Ένας 17χρονος Κάρλος Αλκαράζ, που δεν βρίσκεται ακόμη στους 100 πρώτους της παγκόσμιας κατάταξης, ζήτησε από τον διευθυντή του τουρνουά μια μπαλαντέρ. Ο Κράιτσεκ αρνήθηκε.

«Προτίμησα να το δώσω στον Andy Murray», εξηγεί ο Krajicek. Δεν ήταν εντελώς παράλογο εκείνη την εποχή, αλλά εκ των υστέρων ενόχλησε λίγο τον Krajicek. Δεκαοκτώ μήνες μετά την απόρριψη από το Ρότερνταμ, ο Αλκαράζ έγινε νούμερο ένα στον κόσμο.

Ο Αλκαράζ πήγε στη Βραζιλία

Το τουρνουά χώρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο έδωσε στον Αλκαράζ ένα μπαλαντέρ το 2021 και ο Ισπανός έκτοτε επέλεξε τη Βραζιλία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. «Δεν θέλετε να συμβεί ξανά αυτό, για να πείτε «όχι» στον αυριανό νούμερο ένα», λέει ο Krajicek.

Και έτσι έδωσε ένα μπαλαντέρ στο Σέρβο ταλέντο Χαμάντ Μετζέντοβιτς, ο οποίος κέρδισε τους τελικούς NextGen τον Δεκέμβριο, το τουρνουά στο τέλος της χρονιάς για τους καλύτερους τενίστες κάτω των 21 ετών. Ο Κράιτσεκ νόμιζε ότι αυτή τη φορά είχε εξασφαλίσει ένα αστέρι του μέλλοντος.

Εκτός από την ελπίδα για τα αστέρια του μέλλοντος, ο Krajicek υποδέχεται τέσσερις παίκτες από τον νικητή του Australian Open, Jannik Sinner (ATP-4), Andrey Roeblev (ATP-5), Holger Rune (ATP-7) και Hubert Hurkacz (ATP-8) Η πρώτη δεκάδα στο Ρότερνταμ. Συμμετέχει και το νούμερο 11 Alex De Minaur.

Όταν ο παλιός και ο νέος νούμερο ένα παρουσιάστηκαν

Ο Krajicek αναπολεί με ευχαρίστηση την έκδοση του 2018. Ήταν ένα αξέχαστο τουρνουά, στο οποίο ο Roger Federer έστεψε μια ονειρεμένη εβδομάδα με τον τρίτο του τίτλο στο Ρότερνταμ. Ο πρωταθλητής του 2005 και του 2012 ήταν πολύ δυνατός για τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στον τελικό (6-2, 6-2).

Και όχι μόνο αυτό, ο Ελβετός έγινε και πάλι νούμερο ένα στον κόσμο αφού κέρδισε τον Robin Haase στα προημιτελικά. Σε ηλικία 36 ετών, το εικονίδιο του τένις έγινε ο γηραιότερος αρχηγός της παγκόσμιας κατάταξης από την καθιέρωση της παγκόσμιας κλίμακας τένις το 1973.

Το σπουδαίο για τον Κράιτσεκ ήταν ότι ο Φέντερερ προσφέρθηκε εκείνη τη στιγμή. “Στην πραγματικότητα δεν επρόκειτο να συμμετάσχει, αλλά θα μπορούσε να γίνει το νούμερο ένα στον κόσμο. Ως εκ τούτου, έλαβα ένα μήνυμα της τελευταίας στιγμής από τον μάνατζέρ του. Καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία γρήγορα.”

Δείτε τον τελικό του 2018 και την αντίδραση του Ρότζερ Φέντερερ παρακάτω: