Ο κυρίαρχος Verstappen συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στην Ιαπωνία

WeLoveSports.gr

Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε το ιαπωνικό γκραν πρι για τρίτη συνεχόμενη φορά. Ο μόνος άλλος οδηγός της Φόρμουλα 1 που κατάφερε ποτέ κάτι τέτοιο ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ μεταξύ 2000 και 2002.

Ο ομόσταυλος του Sergio Pérez τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Verstappen. Οι δύο Red Bull κυριάρχησαν στο τέταρτο γκραν πρι της σεζόν.

Ο αγώνας στην ηλιόλουστη Σουζούκα ξεκίνησε με μια γερή σύγκρουση. Αμέσως μετά την εκκίνηση, όπου ο Verstappen παρεμπιπτόντως βρισκόταν αρκετά μακριά από την pole position, η κόκκινη σημαία κουνήθηκε. Ο Daniel Ricciardo χτύπησε τον Alex Albon και οι δύο άνδρες πέταξαν δυνατά μέσα στο σωρό των ελαστικών.

Οι οδηγοί κατάφεραν να βγουν σώοι από τα αυτοκίνητά τους, αλλά η μπαριέρα υπέστη σοβαρές ζημιές. Ο αγώνας διακόπηκε για σχεδόν μισή ώρα, προκειμένου να γίνουν επισκευές. Ακολούθησε επανεκκίνηση.

Και ακόμα και στη δεύτερη επανεκκίνηση, ο Verstappen ήταν αρκετά μακριά. Ο ομόσταυλός του Pérez μπόρεσε να ακολουθήσει, αλλά έκανε ένα μικρό λάθος μετά από μερικούς γύρους, μετά το οποίο ο Verstappen βρέθηκε στον αέρα.

Διαφορετικές στρατηγικές ελαστικών

Οι στρατηγικές ελαστικών των οδηγών και των ομάδων ήταν αρκετά διαφορετικές στην ιαπωνική πίστα. Η Mercedes, με τους Lewis Hamilton και George Russell, άλλαξε στην πιο αργή σκληρή γόμα, ακόμη και πριν από την επανεκκίνηση, χάνοντας χρόνο στα πρώτα στάδια του αγώνα. Το έκαναν αυτό σε μια προσπάθεια να χρειαστεί να σταματήσουν μόνο μία φορά, καθώς η σκληρή γόμα διαρκεί περισσότερο. Τελικά, οι Hamilton και Russell χρειάστηκε να κάνουν ακόμα ένα επιπλέον pit stop.

Η Ferrari επέλεξε αντίθετα μια ισχυρή στρατηγική. Ο Leclerc οδήγησε για αρκετή ώρα με το πρώτο σετ ελαστικών, οπότε η προσπάθειά του για “one-stop” πέτυχε. Επιπλέον, ήταν σε θέση να διατηρήσει τον ρυθμό σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια. Ο Sainz σταμάτησε δύο φορές, περνώντας τελικά τον Leclerc.

Οι Verstappen και Pérez επέλεξαν μια πιο τυπική στρατηγική, με δύο pit stop στους αναμενόμενους χρόνους. Όπως και η ομάδα, δεν έκαναν λάθη και οδήγησαν κυρίαρχα στην πρώτη και τη δεύτερη θέση.