Ο Μάρεϊ βάζει για λίγο φωτιά στο Γουίμπλεντον, αλλά μετά το hangover είναι υπέροχο

Για μια σύντομη στιγμή ο Andy Murray αναβιώνει παλιές εποχές στο Center Court. Ο 36χρονος Σκωτσέζος βάζει φωτιά στο Γουίμπλεντον για δύο ημέρες, αλλά ο Έλληνας κορυφαίος παίκτης του κόσμου Στέφανος Τσιτσιπάς αποτρέπει την αναβίωση του Βρετανού λαϊκού ήρωα το βράδυ της Παρασκευής.

Οι Βρετανοί τα είδαν ήδη όλα. Ο Μάρεϊ κέρδισε δύο τουρνουά πρόκλησης στο χόρτο εν όψει του Wimbledon. Συνέχισε αυτή τη φόρμα και έκανε τόσο καλή εντύπωση μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο που είχε ανέβει στην πέμπτη θέση της λίστας με τα φαβορί για τον τίτλο με τους bookmakers. Η μανία του Μάρεϊ ερχόταν.

McEnroe: “Vintage Murray”

Κόντρα στον Τσιτίσπα, ο άνθρωπος με τεχνητό ισχίο, στο οποίο χειρουργήθηκε το 2018, δείχνει γιατί είχε κερδίσει τον τίτλο στο Wimbledon το 2013 και το 2016.

Ο Μάρεϊ κάνει τα πράγματα απίστευτα δύσκολα για τον Έλληνα, με επικεφαλής ένα παλιομοδίτικο θορυβώδες Σέντερ Κορτ, που ενθαρρύνει με πάθος τον Σκωτσέζο. “Vintage MurrayΟ John McEnroe περιγράφει την ερμηνεία του Murray στο BBC.

Ο αγώνας θα διακοπεί το απόγευμα της Πέμπτης με προβάδισμα 2-1 σε σετ για τους Σκωτσέζους λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Είναι ο κανόνας ότι δεν μπορούν να παιχτούν άλλα παιχνίδια στο Wimbledon μετά τις 23:00, για να ληφθούν υπόψη οι κάτοικοι που ζουν κοντά στο All England Club.

Το πρωί της Παρασκευής, οι πρώην τενίστες Greg Rusedeski και Pat Cash συμμετέχουν στο πρωινό σόου Καλημέρα Βρετανία δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους για τον Μάρεϊ. «Παίζει τόσο καλά αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι θα νικήσει τον Τσιτσιπά και θα πάει μακριά στο τουρνουά», είπε ο Cash, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο του Wimbledon το 1987.

Τα λόγια του Cash είναι κάπως υπερβολικά σίγουροι, γιατί την Παρασκευή όλα πάνε λίγο λιγότερο για τον Murray, παρά την για άλλη μια φορά πληθωρική ατμόσφαιρα στο Center Court.

Ο Τσιτσιπάς αντιμετωπίζεται αθλητικά

Οι οπαδοί φωνάζουν τον ήρωά τους για νίκη, αλλά ο Τσιτσιπάς έχει αντιμετωπίσει πιο καυτές φωτιές. Ο δύο φορές φιναλίστ του γκραν σλαμ και νούμερο πέντε στον κόσμο σφίγγει όλο και περισσότερο τη γροθιά του.

Παρεμπιπτόντως, το κοινό υφίσταται το ελληνικό comeback με άκρως αθλητικό τρόπο, καθώς ταιριάζει και με το προσεγμένο Wimbledon. Ο Τσιτσιπάς παίρνει τελικά το χειροκρότημα για τη νίκη του σε πέντε σετ, αλλά το μεγαλύτερο χειροκρότημα είναι για τον «δικό τους» Μάρεϊ.

Παρά όλους τους επαίνους, ο Μάρεϊ είναι ένας ηττημένος άνθρωπος στη συνέντευξη Τύπου. Δεν σκέφτεται ακόμα να τα παρατήσει, αλλά με τη χαρακτηριστική του τρίζοντας φωνή εκφράζει τις αμφιβολίες του.

“Το κίνητρο είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Πρώιμες αποβολές όπως αυτή σαφώς δεν βοηθούν”, είπε ο Μάρεϊ σε μια κατάμεστη αίθουσα τύπου. “Είναι ένα παρόμοιο σενάριο με πέρυσι. Τότε σκέφτηκα για πολλή ώρα και μίλησα με την οικογένειά μου και αποφάσισα να προχωρήσω”, λέει ο Murray.

Ο Μάρεϊ μπορεί να βυθιστεί στο έδαφος

Ένας δημοσιογράφος ρωτά τον Σκωτσέζο αν κατάλαβε στο 4-4 και στο 15-30 στο τέταρτο σετ ότι ο διαιτητής δεν εκτίμησε σωστά μια κλήση, με αποτέλεσμα ο Σκωτσέζος να χάσει λάθος τον πόντο. Ένα καλό call θα έβαζε τον Μάρεϊ στο 15-40, και έτσι δύο break points.

“Εκείνο το σημείο στο 15-30; Ήταν αυτή η μπάλα;” Το βλέμμα του Μάρεϊ είναι τότε σημαντικό και το κεφάλι του χάνεται για λίγο ανάμεσα στα χέρια του.

Ο Μάρεϊ δεν ξέρει ακόμα τι θα φέρει το μέλλον, αλλά λέει ότι χρειάζεται χρόνο για να επεξεργαστεί αυτή την ήττα. “Δεν έχω όρεξη να σταματήσω τώρα, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να επεξεργαστώ αυτή την ήττα. Ελπίζω να βρω το κίνητρο να προπονηθώ ξανά, να πάω βαθιά και να γίνω καλύτερος.”

Αυτό το hangover είναι μεγάλο, όπως ακριβώς συμβαίνει για ένα μεγάλο μέρος του κόσμου στο Wimbledon. Θα μπορούσε αυτή να είναι η τελευταία φορά του Μάρεϊ στο Wimbledon; Μόνο ο ίδιος ο τενίστας το ξέρει.