Ο Μάρεϊ δεν ξεπέρασε τον Τσιτσιπά, τον Μεντβέντεφ και τον Σβιάτεκ περαιτέρω στο Wimbledon

Τροποποιήθηκε

Ο Άντι Μάρεϊ δεν κατάφερε να κάνει ακροβατικό κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά στο Wimbledon. Ο Έλληνας, πέμπτος στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε τον Μάρεϊ (40ος) σε ένα φανταστικό παιχνίδι με 7-6 (3), 6-7 (2), 4-6, 7-6 (3), 6-4.

Νωρίτερα, ο Daniil Medvedev έφτασε στον τρίτο γύρο σε βάρος του Adrian Mannarino. Ο τρίτος Ρώσος νίκησε τον Γάλλο νούμερο 35 στον κόσμο -σε έναν αγώνα που μοιράστηκε σε δύο μέρες λόγω σκοταδιού- με 6-3, 6-3, 7-6 (5).

Στις γυναίκες, η Iga Swiatek, η νούμερο ένα στον κόσμο, προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο. Διακανονίστηκε με 6-2, 7-5 με την Petra Martic (29η στη βαθμολογία). Η Petra Kvitová προκρίθηκε επίσης στον τρίτο γύρο χωρίς προβλήματα. Ο δύο φορές νικητής (2011 και 2014) νίκησε τη Λευκορωσίδα Alyaksandra Sasnovich: 6-2, 6-2

Μάρεϊ ως συνήθως

Μετά από μια δεύτερη επέμβαση στο ισχίο το 2019, ο Μάρεϊ σπάνια έδειξε το καλύτερό του τένις και με μερικά τουρνουά αμφισβητίας φέτος στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Wimbledon, ήταν επίσης σαφώς το αουτσάιντερ.

Αλλά ο Μάρεϊ έλαμπε ως συνήθως με την πιο όμορφη πάσα να περνάει από κολλητή θέση και να έβγαζε μπροστά. Ο Βρετανός προηγήθηκε και χθες το βράδυ με 2-1 σε σετ όταν ο αγώνας διεκόπη λόγω σκοταδιού. Σε αντίθεση όμως με τον Έλληνα, ο Μάρεϊ δεν έφτασε ξανά σε αυτό το υψηλό επίπεδο την Παρασκευή.

Ο Μεντβέντεφ καλύτερος στο μάθημα

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος ήδη έχασε από τον Μαναρίνο τη φετινή σεζόν, προειδοποιήθηκε και έπαιξε άριστα, αν και δεν κατάφερε να συνεχίσει στο 4-2 στο τρίτο σετ.

Το παιχνίδι λοιπόν συνεχίστηκε την Παρασκευή με σκορ 4-4. Ο Μεντβέντεφ ήταν πιο σε εγρήγορση αυτή τη φορά και μετά από μια ευκαιρία στο μπρέικ στον ενδέκατο αγώνα, τελείωσε τη δουλειά στο δεύτερο ματς του στο τάι μπρέικ.

Η Sabalenka ξεκίνησε καθυστερημένα

Η Aryna Sabalenka έπρεπε να προχωρήσει. Ο Λευκορώσος (WTA-2), νικητής του Australian Open νωρίτερα φέτος και ημιτελικός στο Ρολάν Γκαρός, ήταν ο μικρότερος απέναντι στη Βαρβάρα Γκράτσεβα (WTA-41), αλλά κέρδισε: 2-6, 7-5, 6- 2 .

Η Sabalenka είχε ελάχιστη λαβή στην 22χρονη Γαλλίδα στο σετ 1. Στο δεύτερο σετ, και οι δύο έδωσαν λίγους πόντους στο σερβίς τους, μέχρι το ενδέκατο game, στο οποίο η Sabalenka χρησιμοποίησε την τρίτη της ευκαιρία για μπρέικ. Με τον Γκράτσεβα, ο οποίος έπαιζε με τη Ρωσία μέχρι τον περασμένο μήνα, τα καλύτερα έπεσαν μετά.