Ο Μεντβέντεφ αφήνει το Ρούμπλεφ χωρίς ευκαιρία, ο Ζβέρεφ κερδίζει την Αλκαράζ στους τελικούς του ATP

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Daniil Medvedev κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στο ATP Finals στο Τορίνο, παραδοσιακά το τελευταίο μεγάλο τουρνουά τένις της σεζόν. Ο Ρώσος άφησε χωρίς ευκαιρία τον συμπατριώτη του Αντρέι Ρούμπλεφ σε δύο σετ: 6-4, 6-2.

Ο Alexander Zverev ξεκίνησε καλά το τουρνουά. Νωρίτερα την ίδια μέρα νίκησε τον Κάρλος Αλκαράζ σε τρία σετ (6-7, 6-3, 6-4). Ήταν η τρίτη σερί ήττα του 20χρονου Ισπανού. Ο Μεντβέντεφ είναι πλέον ο αρχηγός της κόκκινης ομάδας.

Ο Μεντβέντεφ, ο παγκόσμιος νούμερο τρία, ήταν άρχοντας και κύριος από την αρχή. Ενώ ο Rublev μπόρεσε να προσφέρει καλή αντίσταση στο πρώτο σετ (είχε επτά ευκαιρίες για break), η διαφορά επιπέδου στο δεύτερο σετ αποδείχθηκε πολύ μεγάλη.

Ο Ρούμπλεφ έσπασε δύο φορές και κάποια στιγμή αντιμετώπισε έλλειμμα 5-1. Κατάφερε να πάρει ένα ακόμη παιχνίδι, αλλά μετά είδε ότι ο Μεντβέντεφ το ξεπέρασε με ένα παιχνίδι αγάπης.

Ζβέρεφ εναντίον Αλκαράς

Το πρώτο σετ μεταξύ Αλκαράζ και Ζβέρεφ ήταν συναρπαστικό. Ο Ισπανός έσπασε πρώτος. Στη συνέχεια μετέτρεψε το έλλειμμα 3-1 σε προβάδισμα 4-3.

Ο Ζβέρεφ δίνει στην Αλκαράζ τρίτη σερί ήττα και ξεκινάει καλά τους τελικούς του ATP

Όμως ο Ζβέρεφ δεν ενέδωσε και οι δύο τενίστες έπαιξαν εναλλάξ στη συνέχεια ένα παιχνίδι. Ένα τάι μπρέικ έπρεπε να είναι καθοριστικό. Ο Γερμανός έχασε δύο σερβίς και ο Αλκαράζ ήταν ο πιο σταθερός (7-3).

Στο δεύτερο σετ ο Ζβέρεφ προηγήθηκε με 3-0. Ο Αλκαράζ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει αυτό το έλλειμμα. Ο Ισπανός νούμερο δύο στον κόσμο έμεινε πολύ πίσω και στο τρίτο σετ (4-2).

Μετά από ένα τρακάρισμα του Zverev, ο οποίος στη συνέχεια πέρασε κουτσαίνοντας στην πίστα, ο Alcaraz φάνηκε να επιστρέφει. Αυτό δεν λειτούργησε και ο Ζβέρεφ εξασφάλισε τη νίκη με ωραίους βαθμούς.

Πράσινη ομάδα

Την Κυριακή έγιναν οι πρώτοι αγώνες στον άλλο (πράσινο) όμιλο. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Χόλγκερ Ρούν (7-6, 6-7, 6-3) και ο Γιάννικ Σίνερ τον Στέφανο Τσιτσιπά (6-4, 6-4).

Δείτε πώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν πολύ δυνατός για τον Χόλγκερ Ρούν την Κυριακή:

Ο Τζόκοβιτς βρίσκεται για άλλη μια φορά στο νούμερο ένα στον κόσμο μετά την νίκη του Ρούν