Ο Μεντβέντεφ είναι πολύ δυνατός για τον Χουρκάτς στον εκατοστό αγώνα Γκραν Σλαμ

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Daniil Medvedev πανηγύρισε τον εκατό αγώνα του σε τουρνουά Grand Slam με νίκη επί του Πολωνού Hubert Hurkacz. Έπρεπε να παλέψει σκληρά για αυτό, αλλά η νίκη του σε πέντε σετ χάρισε στον Ρώσο μια θέση στα ημιτελικά του Australian Open. Ο Μεντβέντεφ κέρδισε τελικά τον σχεδόν τετράωρο αγώνα με 7-6 (7), 2-6, 6-3, 5-7, 6-4.

Οι δυο τους είχαν συναντηθεί πέντε φορές στο παρελθόν και ο Πολωνός προηγήθηκε με 3-2. Ο Ρώσος ήταν κατώτερος στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις.

Ο Μεντβέντεφ, δύο φορές χαμένος φιναλίστ στη Μελβούρνη (2021, 2022), φαινόταν να οδεύει προς τη νίκη εύκολα στο τέταρτο σετ. Αν και ο Hurkacz είχε περισσότερες ευκαιρίες να κάνει break εκείνη τη στιγμή και μάλιστα σημείωσε περισσότερους πόντους, ο Ρώσος πήρε τους περισσότερους σημαντικούς πόντους και ήταν κοντά στη νίκη με 4-2.

Επιστροφή Hurkacz

Ξαφνικά ο Hurkacz απέκτησε το φάντασμα. Ο Πολωνός νούμερο εννέα στον κόσμο αντέδρασε καλά και έπαιξε μερικά εντυπωσιακά παιχνίδια στο τέλος του τέταρτου σετ για να αναγκάσει το πέμπτο σετ.

Στο πέμπτο σετ, ο αγώνας συνεχίστηκε για αρκετή ώρα μέχρι που ο Μεντβέντεφ, που δεν ξεγελάστηκε από την απώλεια σετ, έκανε μπρέικ στο έβδομο game. Στη συνέχεια, ο Hurkacz είχε την ευκαιρία να κάνει break back, αλλά ο Ρώσος κράτησε το σερβίς του.

Δύο παιχνίδια αργότερα, ο Μεντβέντεφ έχασε το πρώτο του ματς σημείο μετά από ένα ράλι εικοσάχρονων. Το δεύτερο ήταν ένα ωραίο drop volley. «Ήμουν πολύ χαρούμενος με εκείνο το match point», γέλασε ο νικητής στη συνέχεια. «Τώρα χρειάζομαι πραγματικά λίγο ύπνο».

Στα ημιτελικά, ο Μεντβέντεφ θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Alexander Zverev (6) ή τον δεύτερο Ισπανό Carlos Alcaraz. Αργότερα σήμερα θα παίξουν τον προημιτελικό τους αγώνα. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Γιάννικ Σίνερ προκρίθηκαν προηγουμένως στους ημιτελικούς.