Ο Μεντβέντεφ θα προκριθεί στον τρίτο γύρο στη Μελβούρνη στις 3:30 π.μ

WeLoveSports.gr

Ο Daniil Medvedev προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Australian Open με λίγη προσπάθεια. Ο Ρώσος νούμερο τρία του κόσμου νίκησε τον Φινλανδό Emil Ruusuvuori σε ολονύκτιο αγώνα με 3-6, 6-7, 6-4, 7-6, 6-0.

Ήταν τέσσερις και δέκα το πρωί στη Μελβούρνη όταν ο Μεντβέντεφ πέτυχε το πρώτο του ματς πόιντ για να τελειώσει τον αγώνα, ο οποίος διήρκεσε 4 ώρες και 23 λεπτά. “Τι ώρα είναι τώρα; Αν ήμουν λάτρης του τένις, θα είχα πάει σπίτι μου εδώ και πολύ καιρό για να δω το τέλος του αγώνα στην τηλεόραση”, αστειεύτηκε αμέσως μετά ο 27χρονος Ρώσος.

Ο Ρουσουβουόρι δεν πλησίασε να κερδίσει σετ στα δύο προηγούμενα ματς του με τον Ρώσο. Αυτή τη φορά σημείωσε άνοδο δύο σετ σε χρόνο μηδέν απέναντι στους χαμένους φιναλίστ του 2021 και του 2022. Ο 24χρονος Φινλανδός ήταν οξύς, γρήγορος και κέρδισε τα περισσότερα ράλι από τη γραμμή βάσης.

Μόνο όταν τα πράγματα άρχισαν πραγματικά να θερμαίνονται, ο Μεντβέντεφ χαλάρωσε. Ξαφνικά βρήκε βάθος στα χτυπήματά του, το πέρασμά του ήταν επιτυχημένο και οι άσοι πέταξαν από τη ρακέτα του. Στο καθοριστικό σετ, σχεδόν όλα λειτούργησαν και ο Μεντβέντεφ δεν παραχώρησε παιχνίδι.

Νέες οδηγίες

Οι νυχτερινοί αγώνες αποτελούν τακτικά αντικείμενο συζήτησης και οι κορυφαίοι παίκτες παραπονούνται τακτικά για αγώνες που διαρκούν πολύ μετά τα μεσάνυχτα. Ως εκ τούτου, οι οργανώσεις τένις για άνδρες (ATP) και γυναίκες (WTA) ανακοίνωσαν νωρίτερα φέτος ότι θα καταρτίσουν νέες κατευθυντήριες γραμμές.

Ως εκ τούτου, η διοργάνωση του Australian Open παρέτεινε το τουρνουά κατά μία ημέρα. Ως εκ τούτου, το πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς θα διαρκέσει πλέον δεκαπέντε ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο, η αυστραλιανή ένωση ήλπιζε να δημιουργήσει περισσότερο «χώρο αναπνοής».

Παρόλα αυτά, ο αγώνας του Μεντβέντεφ με τον Ρουσουβουόρι, το νούμερο 53 στον κόσμο, ξεκίνησε στις 23:00 τοπική ώρα.