Ο Μεντβέντεφ προκρίνεται στο Australian Open, ο Τσιτσιπάς κάνει ένα υπέροχο σημείο

WeLoveSports.gr

Ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο Australian Open, ο Daniil Medvedev, δεν έκανε λάθος τη Δευτέρα. Ο φιναλίστ του 2021 και του 2022 δεν πέρασε εύκολα απέναντι στον Γάλλο Terence Atmane, αλλά ο αντίπαλος έπρεπε να σταματήσει τον αγώνα στο τέταρτο σετ.

Ο Μεντβέντεφ έχασε το πρώτο σετ από τον Γάλλο, αλλά στη συνέχεια ανέκαμψε καλά με δύο κερδισμένα σετ. Στο τέταρτο σετ ο Ρώσος έσπασε αμέσως τον αντίπαλό του, αλλά ο Ατμάν δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Έπρεπε να τα παρατήσει με κράμπες.

Ο Τσιτσιπάς αιφνιδιάζει τον αντίπαλό του

Τέσσερα σετ χρειάστηκε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στους Ζίζου Μπεργκς (5-7, 6-1, 6-1, 6-3). Στην αρχή του αγώνα, το νούμερο επτά στον κόσμο έπρεπε να παρακολουθήσει πώς ο Βέλγος, που μπορεί να συμμετάσχει στο Australian Open ως τυχερός χαμένος ως αντικαταστάτης του τραυματία Ιταλού Matteo Berrettini, πήρε το πρώτο σετ.

Ο Τσιτσιπάς γύρισε το παιχνίδι με ένα μπρέικ στην αρχή του δεύτερου σετ με τρόπο που άφησε τον αντίπαλό του σαστισμένο. Ο Μπεργκς χτύπησε ένα βόλεϊ με τόση περιστροφή που η μπάλα αναπήδησε πάνω από τα δίχτυα στο δικό του μισό.

Ο Deuce φαινόταν να είναι στα σκαριά, αλλά αυτό ξεπερνούσε την ταχύτητα και την εφευρετικότητα του Τσιτσιπά. Έφτασε πάνω από το φιλέ με τη ρακέτα του για να κάνει το σημείο.

Ο Άντι Μάρεϊ είχε υπέροχους αγώνες στο Australian Open κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έφτασε μάλιστα πέντε φορές στον τελικό. Αλλά φέτος δεν ήταν να γίνει. Ο Σκωτσέζος έχασε σε τρία σετ από τον Αργεντινό Tomás Martín Etcheverry: 6-4, 6-2 και 6-2.

Ο χαμένος αγώνας μπορεί να είναι ο τελευταίος του στο Australian Open. Ο 36χρονος Μάρεϊ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι σκεφτόταν να τελειώσει την καριέρα του. “Είναι σίγουρα μια πιθανότητα ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά. Σε σύγκριση με τους αγώνες που έπαιξα εδώ πέρυσι, έχω ένα εντελώς διαφορετικό συναίσθημα τώρα. Μακάρι να μπορούσα να εμπλέξω περισσότερο τον κόσμο, αλλά ήμουν απλώς απογοητευμένος με τον τρόπο που έπαιξα. “

Ο πρώην νικητής του Australian Open, Stan Wawrinka, επίσης δεν έχει καλές αναμνήσεις από την έκδοση του 2024. Ο νικητής του 2014 έχασε από τον Adrian Mannarino σε πέντε σετ (4-6, 6-3, 7-5, 3-6 και 0-6).