Ο Μεντβέντεφ τρέχει περαιτέρω στο Wimbledon, όπου υπάρχει μια διαμαρτυρία για το κλίμα με πορτοκαλί κομφετί

Ο Daniil Medvedev προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon. Το νούμερο τρία στον κόσμο έριξε νοκ άουτ τον Άγγλο παίκτη μπαλαντέρ Άρθουρ Φέρι (νούμερο 391 στον κόσμο) στο Λονδίνο με 7-5, 6-4, 6-3.

Ο αγώνας του Μεντβέντεφ παίχτηκε στο Court One, αλλά επειδή η οροφή ήταν ανοιχτή, το παιχνίδι διακόπηκε αρκετές φορές λόγω βροχής, όπως και στα εξωτερικά γήπεδα. Ως αποτέλεσμα, η ολλανδική πίστα Tallon Greek, Botic van de Zandschulp και Gijs Brouwer αποχωρούν επίσης σήμερα από την πίστα.

Αρκετά έγιναν στον διάδρομο 18, παρά τη βροχή. Ακτιβιστές για το κλίμα πήγαν στην πίστα αρκετές φορές.

Ακτιβιστές από το «Just Stop Oil» μπήκαν στη λωρίδα 18 και σκόρπισαν πορτοκαλί κομφετί στο γρασίδι. Στο παρελθόν, ακτιβιστές από την ίδια ομάδα πασπαλίζουν επίσης πορτοκαλί σκόνη πάνω από ένα τραπέζι σνούκερ, κάτι που συνέβη κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σνούκερ στο Σέφιλντ.

Τα πράγματα πήγαν ξανά στραβά αργότερα στην ίδια πίστα, όταν ένας αγώνας γυναικών μεταξύ της Βρετανίδας Katie Boulter και της Αυστραλιανής Daria Saville. Τώρα ήταν μόνο ένα άτομο, και πάλι πορτοκαλί κομφετί πετάχτηκαν στην πίστα.

Ο Φέρι δίνει μια γενναία μάχη

Ο Μεντβέντεφ, Ρώσος ντόπιος, εντυπωσίασε στο χορτάρι πέρυσι, αλλά δεν του επετράπη να παίξει στο Λονδίνο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Φέτος έχασε δύο από τους τέσσερις αγώνες του στο χορτάρι.

Είχε γεμάτα τα χέρια και σήμερα, πλέον με τον 20χρονο Φέρυ. Ο Βρετανός πολέμησε γενναία, έσπασε ακόμη και δύο φορές τον Μεντβέντεφ, αλλά και πάλι έπεσε ξεκάθαρα.