Ο Μπέκερ παραιτείται από προπονητής Ρούνε μετά από μερικούς μήνες: «Δεν μπορώ να δώσω αυτό που χρειάζεται»

WeLoveSports.gr

Το σύμβολο του τένις Μπόρις Μπέκερ παραιτείται για άλλη μια φορά από προπονητής του Holger Rune, του νούμερου επτά στον κόσμο. Οι δυο τους ξεκίνησαν τη συνεργασία τους μόλις τον Οκτώβριο, αλλά ο 56χρονος Μπέκερ τη έληξε μέσα σε λίγους μήνες.

Ο Becker εξήγησε την επιλογή του στο X. “Έχω συνειδητοποιήσει ότι αν θέλουμε να πετύχουμε, πρέπει να είμαι διαθέσιμος πιο συχνά από ό,τι είναι δυνατόν για μένα. Δεν μπορώ να δώσω στον Χόλγκερ αυτό που χρειάζεται τώρα”.

Έτσι ο 20χρονος Ρούν πρέπει να ψάξει για νέο προπονητή. Ο Δανός πέτυχε τα καλύτερα του αποτελέσματα πέρυσι στο Wimbledon (προημιτελικοί) και στο Roland Garros (προημιτελικοί το 2023 και το 2022).

Ο έξι φορές νικητής του Grand Slam Becker καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση στη Μεγάλη Βρετανία το 2022 για φορολογική απάτη. Η μισή από αυτή την πρόταση ήταν υπό όρους. Λίγο μετά την αποφυλάκισή του, ο Γερμανός άρχισε να εργάζεται ως προπονητής του Ρούνε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Rune αποχαιρέτησε έναν άλλο προπονητή από την προπονητική του ομάδα. Αποχαιρέτησε ο Ελβετός Severin Luthi, ο οποίος είχε μεγάλη επιτυχία ως προπονητής του Roger Federer.

Το Australian Open ήταν απογοητευτικό για τον Rune τον περασμένο μήνα. Είχε ήδη αποκλειστεί στον δεύτερο γύρο από τον πολύ χαμηλότερο στην κατάταξη Arthur Cazaux.

Ο Rune θα συμμετάσχει στο ABN AMRO Open στο Ρότερνταμ την επόμενη εβδομάδα.