Ο νέος προπονητής πρέπει να δημιουργήσει ειρήνη στον Van de Zandschulp, επίσης απέναντι στο φαβορί για τον τίτλο Sinner

WeLoveSports.gr

Ο Botic van de Zandschulp αντιμετωπίζει αμέσως έναν δύσκολο αντίπαλο στο Australian Open. Ο Ολλανδός τενίστας, αυτή τη στιγμή στο νούμερο 59 στον κόσμο, ξεκινά απόψε τον πρώτο του αγώνα απέναντι στον υποψήφιο τίτλου στη Μελβούρνη, Jannik Sinner. Ο Ιταλός νούμερο τέσσερα στη διεθνή κατάταξη δεν έχει παίξει ακόμη επίσημο αγώνα φέτος.

«Η κλήρωση είναι αρκετά δύσκολη», κοιτάζει ο Van de Zandschulp για τη συνάντησή του με τον Sinner. “Ήταν πραγματικά σε φόρμα στο τέλος της περασμένης χρονιάς. Υπάρχουν μερικά παιδιά σαν αυτόν που θα προτιμούσες να μην συναντήσεις στον πρώτο γύρο. Αλλά γειά σου, είμαι ο πρώτος του αντίπαλος της χρονιάς.”

Φρεσκάρετε το νέο έτος

Ο Van de Zandschulp ελπίζει σε ένα νέο ξεκίνημα τη νέα χρονιά, με νέο προπονητή: τον Σουηδό Johan Örtegren. «Το 2024 είναι σαν μια νέα ευκαιρία να παίξεις σε φόρμα όλο το χρόνο», λέει η 28χρονη τενίστρια.

Ο Ολλανδός πρωταθλητής του μονού του 2022 έχει πρόσφατα φθαρεί αρκετούς προπονητές. «Ελπίζω ότι ο νέος προπονητής θα μου φέρει ηρεμία και θα με βοηθήσει να βρω το δρόμο μου πίσω στη θέση που ήμουν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο». Τότε ήταν 22ος στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Van de Zandschulp ελπίζει σε ειρήνη με νέο προπονητή: “Επιστροφή στο δρόμο προς τα πάνω”

Ο Van de Zandschulp ελπίζει να δημιουργήσει περισσότερη συνέχεια με τη νέα καθοδήγηση. Όπως και οι περισσότεροι κορυφαίοι τενίστες που προπονούνται σταθερά από τους ίδιους προπονητές, σημειώνει ο De Wagenaar. «Αυτά τα αγόρια έχουν επίσης φτάσει στην κορυφή με αυτούς τους προπονητές και μετά μένετε μαζί περισσότερο», εξηγεί. «Αλλά ποικίλλει επίσης πολύ ανά παίκτη και ορισμένοι προπονητές βασίζονται σε πολλούς παίκτες».