Ο Ναδάλ δεν είναι κατάλληλος για επιστροφή και ακυρώνει στο Indian Wells: «Δεν μπορώ να πω ψέματα στον εαυτό μου»

WeLoveSports.gr

Ο Ράφαελ Ναδάλ αποχώρησε από το τουρνουά τένις του Indian Wells. Ο Ισπανός αναμενόταν να επιστρέψει εκεί την Πέμπτη, αφού τραυματίστηκε ξανά στην αρχή της σεζόν, αλλά λέει ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο.

“Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά δεν μπορώ να πω ψέματα στον εαυτό μου και στους χιλιάδες θαυμαστές. Θα μου λείψετε όλοι”, έγραψε ο 37χρονος Ναδάλ στο X.

Ο 22 φορές νικητής του Grand Slam παλεύει με τραυματισμούς εδώ και αρκετό καιρό. Στις αρχές Ιανουαρίου επέστρεψε στην πίστα στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, μετά από απουσία σχεδόν δώδεκα μηνών. Κέρδισε δύο αγώνες εκεί, μετά από τους οποίους το σώμα του εκτινάχθηκε ξανά και έπρεπε να περάσει για το Australian Open.

Εποχή χαλικιών

Η προσδοκία ήταν ότι ο Ισπανός θα προετοιμαστεί για την αγαπημένη του χωμάτινη σεζόν, η οποία ξεκινά τον Απρίλιο. Σε αυτή την επιφάνεια κέρδισε δεκατέσσερις τίτλους στο Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι.

Ο Ναδάλ ήλπιζε να ξανακάνει το νήμα την Πέμπτη στο τουρνουά στο Indian Wells. Ταξίδευε στην έρημο της Καλιφόρνια για επιπλέον προπόνηση σε σκληρά γήπεδα και έπαιξε έναν αγώνα έκθεσης στο Λας Βέγκας εναντίον του συμπατριώτη του Carlos Alcaraz το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το βράδυ πριν τον αγώνα του πρώτου γύρου, ο Ναδάλ μοιράστηκε τα άσχημα νέα με τους θαυμαστές του. «Όλοι γνωρίζουν πόσο μου αρέσει αυτό το μέρος και πόσο μου αρέσει να παίζω εδώ στο Indian Wells», πρόσθεσε. Ο Ναδάλ έφτασε στον τελικό του αμερικανικού τουρνουά σκληρού γηπέδου πέντε φορές, τον οποίο κέρδισε τρεις φορές.

Ο Ινδός Sumit Nagal αντικαθιστά τον Nadal στο τουρνουά, γνωστό ως «πέμπτο Grand Slam».