Ο Ναδάλ πανηγυρίζει την επιστροφή με νίκη επί του Τιμ, ο Τσίλιτς χάνει επιστρέφοντας στο γήπεδο του τένις

WeLoveSports.gr

Ο Ναδάλ κερδίζει τον Τιμ επιστρέφοντας στο τουρνουά ATP Μπρίσμπεϊν

Ο Ράφαελ Ναδάλ κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στο single από τον περασμένο Ιανουάριο. Στον πρώτο γύρο του τουρνουά ATP του Μπρίσμπεϊν, ήταν πολύ δυνατός για τον Αυστριακό Dominic Thiem σε δύο σετ: 7-5, 6-1.

Ο Ναδάλ και ο Τιμ δεν ήταν πολύ κατώτεροι μεταξύ τους στο πρώτο σετ. Μόνο όταν ο Ναδάλ προηγήθηκε με 6-5 υπήρξαν ευκαιρίες για μπρέικ στο ματς για πρώτη φορά και αυτές ήταν άμεσες ευκαιρίες για τον Ισπανό να πάρει το σετ.

Ο 22 φορές νικητής του Grand Slam δεν εκμεταλλεύτηκε τις τρεις πρώτες ευκαιρίες. Η τέταρτη ευκαιρία ήταν πετυχημένη, όταν ο Τιμ χτύπησε τη μπάλα εκτός ορίων.

Στο δεύτερο σετ, η αντίσταση του Thiem, ο οποίος κέρδισε το US Open το 2020, έσπασε. Ο Ναδάλ επέτρεψε στον αντίπαλό του μόνο ένα ακόμη παιχνίδι.

Μακροχρόνιος τραυματισμός

Ο Ναδάλ απουσίαζε από το σιρκουί του τένις για σχεδόν ένα χρόνο επειδή υπέφερε από τραυματισμό στο ισχίο. Ο 37χρονος Ισπανός υπέστη εκείνο τον τραυματισμό στον δεύτερο γύρο του Australian Open.

Αναμενόταν τότε ότι θα έπρεπε να χάσει περίπου οκτώ εβδομάδες, αλλά ο πρώην νούμερο ένα στον κόσμο χρειάστηκε επίσης να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τον Ιούνιο. Το αποτέλεσμα ήταν μήνες αποκατάστασης.

Ως εκ τούτου, τον Μάρτιο έπεσε έξω από την παγκόσμια πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά σε 912 εβδομάδες. Ο Ναδάλ έχει πλέον πέσει στην 672η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Thiem, πρώην νούμερο τρία στον κόσμο, μαστίζεται επίσης από τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια. Τώρα είναι το νούμερο 98 στον κόσμο.

Επιστρέφει και ο Τσίλιτς

Ο Marin Cilic χρειάστηκε να δεχτεί μια πικρή ήττα στο τουρνουά ATP στο Χονγκ Κονγκ με την επιστροφή του στο γήπεδο του τένις. Παρά τους εννέα πόντους αγώνα, άφησε τον Jan-Lennard Struff (ATP-25) να ξεφύγει μετά από τρεις ώρες: 6-3, 6-7 (4), 6-7 (7).

Ο Τσίλιτς έμεινε για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης. Τον περασμένο Ιανουάριο υποβλήθηκε σε επέμβαση στο δεξί γόνατο. Έκανε την επιστροφή του τον Ιούλιο, αλλά στη συνέχεια αντιμετώπισε ξανά προβλήματα με το γόνατό του. Συνολικά, ο 35χρονος Κροάτης, ο οποίος έχει πέσει στην 674η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, έπαιξε μόνο δύο αγώνες το 2023.

Ο Κροάτης κυριάρχησε στο ματς με τη Στρουφ, αλλά το να τελειώσει η δουλειά αποδείχθηκε δύσκολη. Ο Τσίλιτς σέρβιρε δύο φορές για τη νίκη, αλλά απέτυχε παρά τους πέντε πόντους αγώνα. Στη συνέχεια επέστρεψε από το 0-2, έχασε επίσης αρκετά ματς πόντους στην τελική φάση και συνθηκολόγησε στο τάι μπρέικ με το δεύτερο του Γερμανού.