Ο Ναδάλ τραυματίζεται ξανά λίγο μετά την επιστροφή του και ακυρώνει το Australian Open

WeLoveSports.gr

Ο Ράφαελ Ναδάλ δεν μπορεί να συμμετάσχει στο Αυστραλιανό Όπεν, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα. Ο Ισπανός υπέστη νέο τραυματισμό κατά την επιστροφή του στο τουρνουά ATP στο Μπρίσμπεϊν αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε στα social media του.

Η επιστροφή του στο γήπεδο του τένις μετά από σχεδόν ένα χρόνο τραυματισμών ολοκληρώθηκε στους προημιτελικούς στο Μπρίσμπεϊν την Παρασκευή. Μετά από μια μάχη φθοράς, έπρεπε να αναγνωρίσει την ανωτερότητά του στον Τζόρνταν Τόμπσον. Κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ, ο Ναδάλ, ο αριθμός 672 στον κόσμο, υπέφερε και πάλι από πόνους στο ισχίο.

Σκίσιμο των μυών

“Ήταν στο ίδιο μέρος με πέρυσι, αλλά είναι διαφορετικό. Νιώθω ότι ο μυς είναι κουρασμένος”, είπε ο 37χρονος Ναδάλ. Μια μαγνητική τομογραφία στη Μελβούρνη έδειξε ότι είχε υποστεί ρήξη σε μυ.

“Όχι εκεί που είχα παράπονα στο παρελθόν. Αυτά είναι τα καλά νέα, αλλά δεν μπορώ να φτάσω στο μέγιστο επίπεδό μου τώρα.”

Ο 22 φορές νικητής του Grand Slam – κέρδισε επίσης δύο φορές το Australian Open – δεν είναι πλέον έτοιμος να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Ναδάλ θα πετάξει πίσω στην Ισπανία για περαιτέρω θεραπεία και ξεκούραση.

«Δούλεψα σκληρά για ένα χρόνο για να επιστρέψω», είπε ο Ναδάλ. “Όπως έλεγα πάντα, στόχος μου είναι να είμαι στα καλύτερά μου σε τρεις μήνες. Είμαι λυπημένος που δεν μπορώ να παίξω μπροστά στο μεγάλο κοινό στη Μελβούρνη, αλλά αυτό δεν είναι πολύ άσχημα νέα για μένα. Παραμένουμε θετικοί .”

Σε τρεις μήνες το αγαπημένο του Ρολάν Γκαρός του Ναδάλ θα είναι στο χώμα και το ολυμπιακό τουρνουά τένις θα πραγματοποιηθεί και αυτό το καλοκαίρι στο Παρίσι.