Ο Ναδάλ χάνει στην επιστροφή στο διπλό του Μπρίσμπεϊν, στον επαναληπτικό αγώνα στο απλό την Τρίτη

WeLoveSports.gr

Με ήττα επέστρεψε στα γήπεδα του τένις ο Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Ισπανός έχασε μαζί με τον παρτενέρ του Marc López στον πρώτο γύρο του διπλού του τουρνουά του Μπρισμπέιν. Οι Αυστραλοί Max Purcell και Jordan Thompson ήταν πολύ δυνατοί σε δύο σετ: 6-4 6-4.

Ο 37χρονος Ναδάλ μπορεί να πάρει εκδίκηση την Τρίτη. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στο single με έναν αγώνα εναντίον του πρώην κορυφαίου παίκτη του κόσμου, Dominic Thiem μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας.

Ο Thiem προκρίθηκε στο κύριο τουρνουά μέσω των προκριματικών και έπρεπε να αποφύγει ένα δηλητηριώδες φίδι. Το ζώο, μήκους περίπου 50 εκατοστών, στριφογύριζε στο γήπεδο του τένις και πιάστηκε από έναν ειδικό.

«Μου αρέσουν τα εξωτικά ζώα», είπε ο Thiem. «Αλλά εξακολουθούσα να πίστευα ότι ήταν επικίνδυνο για τα ball boys».

Χαμηλή κατάταξη Ναδάλ

Ο Ναδάλ δεν έχει παίξει αγώνα από τον Ιανουάριο λόγω τραυματισμού στο ισχίο, στον οποίο χειρουργήθηκε την άνοιξη. Το ισχίο του δεν φαινόταν να τον ενοχλεί πλέον κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα.

Ο Ισπανός, 22 φορές νικητής του Grand Slam, έπεσε στην 672η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Αυστριακός Thiem, πρώην νούμερο 3 στον κόσμο, ταλαιπωρήθηκε επίσης από τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια. Τώρα είναι το νούμερο 98 στον κόσμο. Ο Ναδάλ νίκησε δύο φορές τον Τιμ στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Ο 37χρονος Ναδάλ άφησε να εννοηθεί νωρίτερα φέτος ότι θέλει να αποσυρθεί στα τέλη του 2024. Αλλά σε συνέντευξη Τύπου στο Μπρίσμπεϊν είπε ότι η απόφασή του δεν είχε ληφθεί ακόμη.

«Μάλλον θα σταματήσω. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παίξω στην Αυστραλία για τελευταία φορά τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Ράφαελ Ναδάλ σε συνέντευξη Τύπου στο Μπρίσμπεϊν

«Μάλλον θα τα παρατήσω», είπε. “Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παίξω στην Αυστραλία για τελευταία φορά τις επόμενες εβδομάδες. Αλλά αν είμαι εδώ του χρόνου, μην πείτε: θα ήταν η τελευταία σας σεζόν. Γιατί δεν το είπα ποτέ”.

Ο Ναδάλ ετοιμάζεται για το Australian Open στο Μπρίσμπεϊν, το πρώτο τουρνουά Grand Slam της σεζόν, που ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου στη Μελβούρνη. Αντιμετώπισε τον Thiem στον τελικό του Roland Garros το 2018 και το 2019. Ο Ισπανός ήταν το αφεντικό του Αυστριακού και στα δύο ματς.