Ο νομός καταγωγής του Shohei Ohtani καλωσορίζει τη συμφωνία-ρεκόρ με τους Dodgers

Οι κάτοικοι του νομού καταγωγής του Shohei Ohtani στη βορειοανατολική Ιαπωνία καλωσόρισαν την Κυριακή τη συμφωνία-ρεκόρ 10 ετών και 700 εκατομμυρίων δολαρίων του αμυντικού σταρ με τους Los Angeles Dodgers.

Ο Ohtani μεγάλωσε στη μικρή πόλη Oshu, στο νομό Iwate, πριν γίνει αστέρι του ιαπωνικού μπέιζμπολ και στη συνέχεια διεθνές αθλητικό φαινόμενο.

“Δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από τις κινήσεις του Οτάνι”, δήλωσε ενθουσιασμένος ο Τσουμπάσα Καμάτα, 41 ετών, στη Μοριόκα, την πρωτεύουσα του νομού. “Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι δέχτηκε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία. Ελπίζω να δώσει τον καλύτερό του εαυτό χωρίς να το παρακάνει ή να τραυματιστεί”.

Άνθρωποι φωτογραφίζονται στις 10 Δεκεμβρίου 2023 μπροστά από ένα μνημείο που φέρει το αποτύπωμα του χεριού του Shohei Ohtani κοντά στο γήπεδο μπέιζμπολ στο λύκειο Hanamaki Higashi στο νομό Iwate, στη βορειοανατολική Ιαπωνία. (Μόνο για συντακτική χρήση)( WeLoveSports)

Την ίδια ημέρα, η τοπική εφημερίδα Iwate Nippo δημοσίευσε περίπου 16.000 αντίτυπα μιας έκτακτης έκδοσης που ανέφερε την απόφαση του Ohtani να αποχωρήσει από τον σύλλογο, με τίτλο σε μπλε χρώμα των Dodger.

Ο Akihisa Suzuki, 31 ετών, ο οποίος πήρε ένα αντίτυπο έξω από το σταθμό JR Morioka, δήλωσε: “Παρακολουθώ τον Ohtani από τότε που ήταν στο λύκειο. Θέλω να τον υποστηρίξω όπου κι αν βρίσκεται.

Την Κυριακή το πρωί, ο κόσμος συνέρρευσε στο πρώην λύκειο του Ohtani, το Hanamaki Higashi, και φωτογράφισε ένα μνημείο που έδειχνε το αποτύπωμα του χεριού του.

“Η επιθυμία του για νίκη μπορεί να ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας (στην επιλογή του για τους Dodgers)”, δήλωσε χαμογελώντας ο Hisako Mikami, 46 ετών. “Ελπίζω να πετύχει πολλά home runs για τη νέα του ομάδα.

Ένας κάτοικος (αριστερά) παραλαμβάνει ένα αντίτυπο της ειδικής έκδοσης της εφημερίδας Iwate Nippo που ανακοινώνει την απόφαση του Shohei Ohtani να υπογράψει με τους Los Angeles Dodgers στη Morioka, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, στις 10 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)