Ο Ντε Γιονγκ έχασε χωρίς ευκαιρία από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Σίνερ, αλλά «πολύ περήφανος»

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Ντε Γιονγκ έχασε χωρίς ευκαιρία από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Σίνερ στη Μελβούρνη

Ο Jesper de Jong είχε κολλήσει στον δεύτερο γύρο του ντεμπούτου του Grand Slam στο Australian Open. Μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο επί του Αργεντινού Pedro Cachín, ο Ιταλός κορυφαίος παγκόσμιος παίκτης Jannik Sinner αποδείχθηκε ξεκάθαρα πολύ μεγάλος στον δεύτερο γύρο.

Ο Ντε Γιονγκ πάλεψε για αυτό που άξιζε κάτω από την κλειστή στέγη της Margaret Court Arena, αλλά το νούμερο τέσσερα στην παγκόσμια κατάταξη ήταν πολύ δυνατό για τον Ολλανδό με 6-2, 6-2, 6-2.

Έβρεξε στη Μελβούρνη το απόγευμα της Τετάρτης, που σημαίνει ότι το τένις μπορούσε να παιχτεί μόνο στα κλειστά γήπεδα.

Υπερηφάνεια

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος», είπε ο De Jong στην περιπέτειά του στο Australian Open, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στα προκριματικά. “Φυσικά το Sinner είναι πολύ μεγάλο μέγεθος, αλλά είμαι ευχαριστημένος με αυτήν την εβδομάδα.”

Δείτε παρακάτω την αντίδραση του De Jong μετά τον αγώνα του με τον Sinner.

Ο Ντε Γιονγκ φεύγει από το Australian Open: «Πολύ περήφανος για αυτήν την εβδομάδα»

Ο Ντε Γιονγκ έπαιξε σε μεγάλο γήπεδο για πρώτη φορά στην καριέρα του, αλλά είπε ότι τα νεύρα ήταν καλά. “Χτύπησα πολύ καλά τις μπάλες όταν έπαιζα μέσα. Άρχισα επίσης να σερβίρω καλά.”

Κέρδισε επίσης πειστικά τα δύο πρώτα σερβίς παιχνίδια του, αλλά αφού προηγήθηκε με 2-1 έχασε γρήγορα πέντε παιχνίδια στη σειρά.

Η πρόκριση επιβαρύνει

Μετά το πρώτο σετ, ο De Jong έκανε θεραπεία στους μηρούς του. Ο Ολλανδός, ο οποίος είχε προκριθεί στο κύριο τουρνουά της Μελβούρνης μέσω του προκριματικού τουρνουά, είχε ήδη δηλώσει πριν από τον αγώνα με τον Sinner ότι αντιμετώπιζε σωματική δυσφορία μετά από τέσσερις αγώνες.

Ο 23χρονος Χάρλεμερ δυσκολευόταν όλο και περισσότερο να συμβαδίσει με το ρυθμό του κατά ένα χρόνο νεότερου αντιπάλου του και κινήθηκε πιο αργά από ό,τι στην αρχική φάση. Ο Ντε Γιονγκ κατάφερε να συγκεντρώσει κάποια παιχνίδια στο δικό του σερβίς, αλλά το ματς δεν έγινε ποτέ συναρπαστικό.

Ο Sinner έχασε μόνο δέκα πόντους στο δικό του σερβίς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν χάρισε ούτε ένα break point στον North Hollander και πήρε έξι από τις δώδεκα ευκαιρίες για break.

Το χρηματικό έπαθλο ανοίγει τις πόρτες

Ο Ντε Γιονγκ κέρδισε περισσότερα από 100.000 ευρώ με τις εμφανίσεις του στη Μελβούρνη. Αυτό ανοίγει πόρτες για τον τενίστα, γιατί πλέον έχει πιο εύκολα την οικονομική δυνατότητα να πάρει μαζί του έναν γυμναστή όταν ταξιδεύει. Ο Ντε Γιονγκ αγωνίστηκε με διάφορους τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια.

“Έχω ήδη αναπληρώσει όλα μου τα έξοδα για έναν ολόκληρο χρόνο και είμαστε μόλις στη δεύτερη εβδομάδα, οπότε ό,τι θα κερδίσω τώρα είναι κέρδος. Θα το επενδύσω πίσω στον εαυτό μου. Τώρα ελπίζω να φέρω έναν γυμναστή μαζί μου περισσότερο συχνά, μπορεί επίσης να με κάνει καλύτερο στα τουρνουά, γιατί ένα τουρνουά Grand Slam είναι ένα διαφορετικό μπρίκι ψαριού».