Ο Ντε Γιονγκ θέλει περισσότερη επιτυχία στο Grand Slam: «Θα ήταν ωραίο να συναντήσω τον Τζόκοβιτς»

WeLoveSports.gr

Με δάκρυα στα μάτια, ο Jesper de Jong ήταν απλωμένος στο γήπεδο 13 του Australian Open για να γιορτάσει την πολυπόθητη επιτυχία του, ακολουθούμενη από μια μακρά αγκαλιά με τον προπονητή του. Ο 23χρονος τενίστας θα κάνει το ντεμπούτο του σε τουρνουά Grand Slam στη Μελβούρνη την Κυριακή.

Ο Ντε Γιονγκ κέρδισε τον τρίτο του προκριματικό γύρο την Παρασκευή με αίμα, ιδρώτα και δάκρυα. “Αυτό είναι ένα μεγάλο όνειρο. Φυσικά και έχω αρκετά όνειρα, όπως να φτάσω στην πρώτη εκατοντάδα, αλλά είναι πολύ ωραίο που πλέον έχει επιτευχθεί”, λέει στο NOS λίγο αργότερα.

Ο γεννημένος στο Χάρλεμ τενίστας είχε τρεις φορές πριν από μία νίκη στα προκριματικά τουρνουά Grand Slam, αλλά έχασε κάθε φορά. «Ήμουν συχνά κοντά», συμφωνεί ο De Jong, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο 148 στον κόσμο.

Σωματική δυσφορία

Ο Ντε Γιονγκ θεωρείται ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο στην Ολλανδία για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η μεγάλη του ανακάλυψη απέτυχε να υλοποιηθεί, εν μέρει λόγω τραυματισμών. Για παράδειγμα, έχασε τους τελευταίους μήνες της σεζόν το 2023 λόγω τραυματισμού στο χέρι και τον Μάρτιο του 2022 είχε αδενικό πυρετό, που τον ενοχλούσε για ένα χρόνο.

“Όλη η σκληρή δουλειά τώρα αποδίδει. Ήξερα ότι αυτό ερχόταν. Παίζω καλά, αλλά μετά όλα πρέπει να μπουν στη θέση τους”, λέει ο τενίστας.

Ο Ντε Γιονγκ συγκινημένος μετά την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν: «Δούλεψα σκληρά για αυτό»

Ο De Jong θα παίξει το βράδυ του Σαββάτου στον πρώτο γύρο του Australian Open με τον Αργεντινό Pedro Cachín, νούμερο 72 στον κόσμο. Καθόλου άσχημη κλήρωση, καθώς οι κορυφαίοι παίκτες του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς ή Ντανίλ Μεντβέντεφ ήταν επίσης πιθανοί αντίπαλοι.

“Είπα στον προπονητή μου ότι θα ήταν υπέροχο να αντιμετωπίσω τον Τζόκοβιτς και τον Μεντβέντεφ, αλλά πιστεύω επίσης ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι καλό. Τώρα μπορεί να έχω ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες να κερδίσω”, είπε ο Ντε Γιονγκ, ο οποίος έπαιξε τον μοναδικό προηγούμενο αγώνα που κέρδισε με τον Κασίν. πέρσι σε χωμάτινο τουρνουά στην Ισπανία.

Μπορείτε να αποκαλέσετε τον De Jong, στα 23 του – θα γίνει 24 τον Μάιο – άνθιση, αλλά ο Tallon Greekpoor (27 ετών) και ο Botic van Zandschulp (28) δείχνουν με τις ερμηνείες τους ότι μια σχετικά καθυστερημένη ανακάλυψη είναι πολύ συνηθισμένη σε κορυφαίο τένις. Ο Greekpoor, όπως και ο De Jong, ήταν 23 ετών όταν έκανε το ντεμπούτο του σε ένα τουρνουά Grand Slam, ο Van de Zandschulp ήταν ακόμη 25 ετών.

Ο Ντε Γιονγκ μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας τενίστας που βασίζεται κυρίως στην εργασιακή του ηθική, αλλά μπορεί να παίξει και επιθετικά. “Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να βάζω νέους στόχους. Δεν έχω τελειώσει ακόμα. Ο κύριος στόχος τώρα θα είναι να φτάσω στην πρώτη εκατοντάδα”.

Συναισθηματικό άγγιγμα

Υπάρχει άλλη μια συναισθηματική πινελιά στην πρόκριση του Ντε Γιονγκ στο βασικό κλήρωση του Australian Open. Ο τενίστας σχεδιάζει να κάνει ένα τατουάζ με τις στάχτες του παππού του, που πέθανε πέρυσι, για να του θυμίζει το ντεμπούτο του σε τουρνουά Grand Slam.

“Ο παππούς ήταν ο μεγαλύτερος θαυμαστής του. Πήγε για τα πάντα, για τη μεγαλύτερη περηφάνια του”, είπε η μητέρα του De Jong σε ένα ντοκιμαντέρ της ένωσης τένις KNLTB πέρυσι.