Ο Ντε Γιονγκ κάνει το ντεμπούτο του στο στάδιο στη Μελβούρνη απόψε: «Πρώτη φορά πάντα συναρπαστικό»

WeLoveSports.gr

«Αυτό είναι πολύ συναρπαστικό», σκέφτεται ο πρώην τενίστας Paul Haarhuis, ο οποίος είναι παρών στη Μελβούρνη ως αρχηγός του Davis Cup. Σκέφτεται το ντεμπούτο του στο γήπεδο, στο US Open το 1989 εναντίον του John McEnroe. “Τότε σας απασχολεί: έχω μια ευκαιρία, μπορώ να κερδίσω ένα σετ, θα δώσω στο κοινό έναν καλό αγώνα; Επειδή είναι όλα καινούργια.”

Ο χώρος είναι μεγαλύτερος

Ο De Jong μπόρεσε να προπονηθεί για μία ώρα στο Margaret Court Arena για την προετοιμασία του αγώνα, αλλά σύμφωνα με τον Haarhuis θα πρέπει να συνηθίσει να παίζει σε ένα γήπεδο όπου ο χώρος γύρω από το γήπεδο είναι μεγαλύτερος. “Έχεις την αίσθηση ότι η μπάλα είναι πιο αργή επειδή ο χώρος είναι μεγαλύτερος. Μετακινείς γρήγορα λίγο πιο πίσω.”

Haarhuis: “Και η πρώτη φορά είναι πάντα συναρπαστική.” Ελπίζει ότι ο 23χρονος Ντε Γιονγκ μπορεί να κρατήσει τα νεύρα του υπό έλεγχο. “Είναι πολύ δύσκολο να το απολαύσεις. Θέλεις να παίξεις καλά, θέλεις να ανταποκριθείς στον αντίπαλό σου. Ο Τζέσπερ δεν ξέρει τι να περιμένει από τον εαυτό του, τι θα κάνει το παιχνίδι του απέναντι σε ένα τέτοιο αγόρι.”

Haarhuis και Krajicek για De Jong: «Τοπ 50 εφικτό, ίσως το top 30»

Σύμφωνα με τον Haarhuis, ο De Jong δεν έχει τίποτα να χάσει από τον Sinner, τον παγκόσμιο αριθμό τέσσερα. «Αλλά δεν λειτουργεί πραγματικά έτσι, γιατί έχεις προσδοκίες από τον εαυτό σου».

Ο Haarhuis αποκαλεί τον De Jong πολύ ολοκληρωμένο. “Ο Τζέσπερ έχει πολλή γνώση του παιχνιδιού, είναι ένας έξυπνος τενίστας και εύχρηστος. Δεν είναι ψηλός, αλλά το σερβίς του είναι καλό. Δεν έχει γροθιές όπως ο Botic van de Zandschulp ή ο Tallon Greekpoor, αλλά μπορεί να εξελιχθεί. “

Ο Richard Krajicek, διευθυντής του τουρνουά τένις ABN AMRO, βλέπει επίσης ότι ο De Jong δεν έχει ένα «απίστευτο όπλο» στη διάθεσή του. «Είναι πάντα ωραίο όταν κάποιος το έχει αυτό, αλλά από την άλλη: ο Μεντβέντεφ δεν το έχει ούτε αυτό».

Σκληρά εργαζόμενος

Σύμφωνα με τον Haarhuis, ο De Jong μπορεί να είναι περήφανος για όσα έχει ήδη πετύχει. “Ξέρει τώρα τι είναι ικανός (η πρόκριση για ένα τουρνουά Grand Slam, εκδ.). Τη στιγμή που πετυχαίνεις νέα πράγματα, η πίστη σου στον εαυτό σου ανεβαίνει ένα βήμα. Αρχίζεις να ξεπερνάς τα όρια.”

Krajicek για ABN AMRO Open χαρακτήρες μπαλαντέρ: Van de Zandschulp ναι, De Jong όχι

Ο Krajicek βλέπει επίσης ότι ο De Jong έχει κάνει βήματα. “Συχνά έχανε στενούς αγώνες. Ίσως δυσκολευόταν λίγο να κρατήσει τα συναισθήματά του υπό έλεγχο, αλλά τώρα κέρδισε τον τελευταίο προκριματικό γύρο και τον πρώτο γύρο ενός Grand Slam. Τα πάει πολύ καλά.”

Και αν ο Krajicek κοιτάξει προσεκτικά το μέλλον, πιστεύει ότι ο De Jong θα μπορούσε να πάει μακριά. “Σίγουρα πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάει στην πρώτη πενήντα, ίσως στην πρώτη τριάντα. Γιατί όχι;”