Ο ποδοσφαιριστής Keisuke Honda διοργανώνει τουρνουά για να βοηθήσει τα παιδιά να παίξουν ανεξάρτητα

Ο πρώην Ιάπωνας επιθετικός Keisuke Honda ίδρυσε ένα νέου τύπου εθνικό τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 10 ετών και κάτω, για να τα βοηθήσει να σκέφτονται μόνα τους και να παίζουν χωρίς την καθοδήγηση ενός προπονητή στον πάγκο.

Η πρωτοβουλία του Honda, ο οποίος δραστηριοποιείται επίσης ως επενδυτής-άγγελος, έρχεται καθώς τα εθνικά τουρνουά σε επίπεδο δημοτικού σχολείου σε αθλήματα όπως το τζούντο έχουν διακοπεί μετά από κριτική για τη νοοτροπία “νίκη με κάθε κόστος” που αποτελεί μακροχρόνιο πρόβλημα στον ιαπωνικό αθλητισμό των νέων.

Στη μορφή που προωθεί η Honda, τα παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο τεσσάρων ομάδων σε ένα γήπεδο φούτσαλ για να εξασφαλίσουν ότι όλοι θα πάρουν χρόνο συμμετοχής. Αναπτύσσουν επίσης τις δικές τους στρατηγικές και κάνουν τις δικές τους αλλαγές.

Ο πρώην διεθνής Ιάπωνας Keisuke Honda εκπαιδεύει νεαρούς ποδοσφαιριστές στην πόλη Chiba, στην ανατολική Ιαπωνία, την 1η Αυγούστου 2023, μετά την ανακοίνωση της διοργάνωσης εθνικής διοργάνωσης για παιδιά κάτω των 10 ετών. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Δεν έχει υπάρξει ποτέ εθνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για παιδιά κάτω των 10 ετών στην Ιαπωνία.

“Τα αποτελέσματα δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα για αυτή την ηλικιακή ομάδα”, δήλωσε ο Χόντα, 37 ετών. “Σημαίνει όμως πολλά αν τα παιδιά παίζουν με τη δική τους επιθυμία να κερδίσουν.

Περισσότερα από 200 περιφερειακά τουρνουά “4v4” έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Συνολικά, 48 ομάδες – οι 16 νικητές των καλύτερων περιφερειακών τουρνουά και οι 32 καλύτερες ομάδες με βάση τους βαθμούς που έχουν επιτευχθεί σε αγώνες – θα προκριθούν στο εθνικό πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο.

Επειδή η Honda θέλει να “στηρίξει τους διεκδικητές”, οι ηττημένες ομάδες μπορούν να λάβουν μέρος σε άλλα τουρνουά όσες φορές επιθυμούν.

Καθώς στους ποδοσφαιρικούς αγώνες συμμετέχουν παίκτες διαφορετικών μεγεθών και επιπέδων δύναμης, τα άτομα και οι ομάδες ενθαρρύνονται να βρουν τρόπους να ξεπεράσουν τις αδυναμίες τους και να μεγιστοποιήσουν τις δυνάμεις τους.

Αυτή η πτυχή, σύμφωνα με τη Honda, είναι “παρόμοια” με την επιβίωση σε μια άδικη κοινωνία.

“Η πιο σημαντική δεξιότητα είναι να σκέφτεσαι για τον εαυτό σου, να διαμορφώνεις μια στρατηγική και να στοχεύεις στη νίκη”, δήλωσε ο Honda, ο οποίος έπαιξε για την Ιαπωνία σε τρία διαδοχικά Παγκόσμια Κύπελλα μέχρι το τουρνουά του 2018 στη Ρωσία. “Το να σκέφτεσαι μέσα από το ποδόσφαιρο και να στοχεύεις στη νίκη θα σε οδηγήσει σε αυτό”.

Με την υποστήριξη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών KDDI Corp. και της αλυσίδας casual ρούχων Uniqlo Co, υπάρχουν επίσης σχέδια για την επέκταση του τουρνουά στο εξωτερικό στο μέλλον.

Η Honda δήλωσε ότι ελπίζει να συμβάλει στην ανάπτυξη του κόσμου του ποδοσφαίρου μέσω του έργου.

“Ως ιδρυτής, θα είμαι ευτυχής αν αυτό το έργο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη μοναδικών ατόμων και εκείνων που θα μεταφέρουν την Ιαπωνία στο μέλλον”, δήλωσε.