Ο πρωταθλητής του Wimbledon Alcaraz εκπλήσσει τον εαυτό του: «Περήφανος για το πόσο γρήγορα μαθαίνω»

Είναι ο πρώτος τενίστας με τίτλο Wimbledon από το 2002 που δεν ονομάζεται Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal ή Andy Murray. Ο Carlos Alcaraz (20) έδειξε σε έναν όμορφο τελικό ότι το μέλλον του ανδρικού τένις βρίσκεται σε καλά χέρια μαζί του.

“Είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου. Είμαι ακόμα νέος, αλλά δεν περίμενα ότι θα μπορούσα να το πετύχω τόσο γρήγορα”, είπε ο Ισπανός στον Τζόκοβιτς μετά τη νίκη του στα πέντε σετ.

Η τελική νίκη στο Wimbledon είναι ο δεύτερος τίτλος Grand Slam για τον Alcaraz μετά τη νίκη του US Open το 2022.

Το Alcaraz είχε το χαλίκι και το σκληρό γήπεδο ως το πιο αγαπημένο είδος γηπέδου, αλλά βρήκε επίσης αγάπη για το τένις χόρτου τις τελευταίες εβδομάδες. Κέρδισε ήδη το τουρνουά ATP στο Queen’s ενόψει του Wimbledon. “

Αυτό ήταν μόνο το τέταρτο τουρνουά μου στο χόρτο. Κέρδισα εδώ και στο Queen’s. Είναι κυρίως χάρη στην ομάδα μου, αλλά είμαι πραγματικά περήφανος για το πόσο γρήγορα μαθαίνω».

Εκτίμηση για τον Τζόκοβιτς

Ο Ισπανός έδειξε μεγάλη εκτίμηση στον Τζόκοβιτς στην ομιλία του. “Είπες νωρίτερα ότι τα 36 χρόνια είναι τα νέα 26, και το έδειξες. Φανταστικό”, του είπε ο Αλκαράζ.

Ο πρόσφατα στέφθηκε πρωταθλητής του Wimbledon έλαβε επίσης υποστήριξη από τον Ισπανό Βασιλιά Φελίπε ΣΤ’, ο οποίος ήταν στις κερκίδες. «Ήρθες να με δεις δύο φορές τώρα και κέρδισα δύο φορές, ελπίζω να ξανάρθεις την επόμενη φορά», είπε χαμογελώντας.

Ο Τζόκοβιτς επαίνεσε τον Αλκαράζ για τον κυρίαρχο τρόπο με τον οποίο ο Ισπανός κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο. «Τι ποιότητα έδειξες όταν τελείωσες το παιχνίδι», είπε ο απερχόμενος πρωταθλητής.

“Κτύπησες πολύ δυνατά σερβίς στα τελευταία στάδια. Νόμιζα ότι θα με ενοχλούσες μόνο στο χώμα και στο σκληρό γήπεδο, αλλά τώρα και στο χορτάρι. Είναι υπέροχο το πώς προσαρμόστηκες.”

Ο Σέρβος κατάλαβε ότι αυτή τη φορά απλώς έχασε τον τίτλο, ενώ τα πράγματα έχουν εξελιχθεί διαφορετικά στο παρελθόν. “Ο Ρότζερ Φέντερερ είχε δύο ματς πόντους εναντίον μου το 2019. Ίσως θα έπρεπε να είχα χάσει κάποιους τελικούς στο παρελθόν. Από αυτή την άποψη, αυτό έχει επίσης διορθωθεί.”

Ειλικρινά δεν έχω παίξει ποτέ εναντίον κάποιου σαν αυτόν, για να είμαι ειλικρινής.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς για τις ιδιότητες του Κάρλος Αλκαράζ

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου, ο Τζόκοβιτς είχε πιο ωραία λόγια για τον Αλκαράζ. «Τους τελευταίους 12 μήνες, λέγεται όλο και περισσότερο ότι ο Κάρλος έχει στοιχεία στο παιχνίδι του από τον Ρότζερ, τον Ράφα και εμένα, και συμφωνώ», είπε ο Τζόκοβιτς.

“Νομίζω ότι συγκεντρώνει τους καλύτερους από τους τρεις μας. Είναι τόσο δυνατός ψυχικά για έναν 20χρονο, αυτό είναι εντυπωσιακό. Ειλικρινά δεν έχω παίξει ποτέ εναντίον κάποιου σαν αυτόν, για να είμαι ειλικρινής. Ο Carlos είναι πολύ ολοκληρωμένος.”

Ναδάλ: «Μας φέρνεις χαρά»

Ο Ράφαελ Ναδάλ συνεχάρη τον Αλκαράζ για τον τίτλο του Γουίμπλεντον μέσω των social media. “Μας φέρατε πολλή χαρά σήμερα. Και είμαι σίγουρος ότι ο πρωτοπόρος μας Manolo Santana επευφημούσε όπου κι αν ήταν. Απολαύστε το πρωταθλητή.”

Ο Santana ήταν ο πρώτος Ισπανός νικητής στο Wimbledon το 1966. Πέθανε τον Δεκέμβριο του 2021.