Ο πρώην οδηγός Massa προσφεύγει στο δικαστήριο κατά των διοργανωτών της Formula One για το “crashgate

WeLoveSports.gr

Ο πρώην οδηγός Φελίπε Μάσα κατέθεσε επίσημη μήνυση στο δικαστήριο του Λονδίνου κατά της διοργανώτριας εταιρείας της Φόρμουλα Ένα, της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού FIA και του πρώην προέδρου Μπέρνι Έκλεστοουν.

Ο Βραζιλιάνος ζητά οικονομική αποζημίωση για το λεγόμενο “crashgate” του 2008. Ο 42χρονος Massa πιστεύει ότι έχασε τότε τον παγκόσμιο τίτλο της Formula 1, αφού ο Nelson Piquet junior σαμποτάρισε σκόπιμα το Grand Prix της Σιγκαπούρης με μια εσκεμμένη σύγκρουση.

Ο Massa, ο οποίος οδηγούσε τότε για τη Ferrari, έχασε τους βαθμούς που χρειαζόταν στο τέλος της σεζόν για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής σε εκείνο τον 15ο αγώνα της σεζόν. Ο τίτλος πήγε τελικά στον Lewis Hamilton.

Συνωμοσία

Ο Massa δήλωσε νωρίτερα ότι υποψιάζεται συνωμοσία μεταξύ των διευθυντών της Formula 1 και της διεθνούς ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού FIA για το αποτέλεσμα εκείνης της σεζόν.

Σύμφωνα με τον πρώην οδηγό, ο οποίος τερμάτισε την καριέρα του το 2017, ο αγώνας στη Σιγκαπούρη φέρεται να επηρεάστηκε από την ομάδα της Renault στη Formula 1, για την οποία αγωνιζόταν τότε ο Piquet junior.

Ο πρώην επικεφαλής της Formula 1 Ecclestone δήλωσε σε συνέντευξή του το 2023 ότι ο ίδιος και ο πρώην πρόεδρος της FIA Max Mosley ανακάλυψαν ήδη από τη σεζόν του 2008 ότι ο αγώνας της Σιγκαπούρης είχε επηρεαστεί. Σύμφωνα με τον Ecclestone, το κράτησαν μυστικό για να μην δυσφημιστεί το άθλημα.

Ο Μάσα φέρεται να έχει ζητήσει από 70 έως 170 εκατομμύρια ευρώ.