Ο πρώην πρωταθλητής De Vries κυνηγάει την τιμή στην επιστροφή του στη Formula E

WeLoveSports.gr

Σε μια προσπάθεια να γυαλίσει το παραβιασμένο αγωνιστικό του σήμα, ο Nyck de Vries ξεκινάει μια νέα σεζόν στη Formula E το βράδυ του Σαββάτου στις 21:00 στην Πόλη του Μεξικού.

Ανήκει στο δυναμικό 22 οδηγών στην αμιγώς ηλεκτρική κατηγορία αγώνων, η οποία γιορτάζει τη δέκατη επέτειό της το 2024 με 16 αγώνες σε πίστες δρόμου κυρίως.

Παγκόσμιος τίτλος 2021

Ο De Vries επιστρέφει στην κατηγορία στην οποία πέτυχε τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του: τον παγκόσμιο τίτλο του 2021 με τη Mercedes, ο οποίος βοήθησε να του ανοίξει η πόρτα της Formula 1.

Από τότε έχουν συμβεί πολλά. Το ντεμπούτο του De Vries στη Formula 1, τη βασιλική κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ξεκίνησε ελπιδοφόρα, με μια εντυπωσιακή πορεία (ένατη θέση στη Monza) για τη Williams το 2022.

Αυτό του χάρισε μια μόνιμη θέση στην Alpha Tauri, την αδελφή ομάδα της Red Bull Racing του Max Verstappens. Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα, αλλά ο De Vries το είδε να γκρεμίζεται σκληρά μετά από μόλις μισή σεζόν, όταν απορρίφθηκε ανελέητα από το αφεντικό της Red Bull, τον Helmut Marko, λόγω απογοητευτικών επιδόσεων.

Επιστροφή στη Formula E

Ο De Vries περιβλήθηκε για πολύ καιρό με σιωπή, εστιάζοντας στο γκολφ και σπουδάζοντας “διαπραγματεύσεις και ηγεσία” στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023, ανακοίνωσε την επιστροφή του στη Formula E.

Ο πρώην εργοδότης του De Vries, η Mercedes, έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο της Formula E. Για την επιστροφή του, ο De Vries βρήκε καταφύγιο στην Mahindra, έναν αγωνιστικό στάβλο με ινδική άδεια που λειτουργεί από την Αγγλία.

Η Mahindra ήταν εκεί από την αρχή στη Formula E. Με οδηγούς τους Nick Heidfeld και Felix Rosenqvist, η Mahindra έφτασε ακόμα στην τρίτη θέση μεταξύ των ομάδων το 2017, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα πήραν σιγά-σιγά την κάτω βόλτα. Η περσινή σοδειά ήταν μάλλον πενιχρή με μόλις ένα βάθρο, για τον Lucas de Grassi, και τη δέκατη θέση μεταξύ των ομάδων.

Μην περιμένετε λοιπόν άμεσα θαύματα από τον 28χρονο πλέον De Vries, ο οποίος συνδυάζει τη Formula E με αγώνες για την εργοστασιακή ομάδα της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Μακρών Αποστάσεων το 2024.

Νέο αυτοκίνητο

Αν μη τι άλλο επειδή ο de Vries θα πρέπει να συνηθίσει το Gen-3, ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο για τον ίδιο στη Formula E. Ο Ολλανδός αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2021 με τον προκάτοχό του.

Ως αποτέλεσμα, ο De Vries κρατά χαμηλούς τόνους σχετικά με τις πιθανότητες επιτυχίας του. Στην ιστοσελίδα της Mahindra, λέει διπλωματικά: “Χρειάζεται χρόνος, δέσμευση και αφοσίωση από όλους μας. Ούτε η Ρώμη χτίστηκε σε μια μέρα”.