Ο Ρώσος δεν μπορεί να ταιριάξει με τον Μέρτενς στο Χόμπαρτ, μπορεί τώρα να επικεντρωθεί στο Australian Open

WeLoveSports.gr

Η Arantxa Rus αποκλείστηκε στα προημιτελικά του τουρνουά τένις Hobart από τη Βελγίδα Elise Mertens. Η 33χρονη Ολλανδή έχασε σε δύο σετ από τον πρώτο Μέρτενς: 7-5, 6-0.

Το τουρνουά στην Αυστραλία χρησιμεύει ως προετοιμασία για το Australian Open για τους τενίστες. Το πρώτο Grand Slam τουρνουά της χρονιάς ξεκινά την Κυριακή στη Μελβούρνη.

Η Rus, η σημερινή νούμερο 50 στον κόσμο, απέκτησε αυτοπεποίθηση τις τελευταίες μέρες κερδίζοντας τους δύο πρώτους αγώνες της στο Χόμπαρτ. Την περασμένη Δευτέρα νίκησε την Τσέχα Linda Fruhvirtova (WTA-85), χθες ήταν πολύ δυνατή για την υψηλότερη βαθμολογία Varvara Gracheva (WTA-39) από τη Γαλλία σε δύο σετ.

Ωστόσο, ο Rus δεν ταίριαζε με τον Mertens, ο οποίος κέρδισε το τουρνουά Hobart το 2017 και το 2018. Στο πρώτο σετ πρόσφερε στον Βέλγο αντίπαλό της ένα καλό ματς αφού έδωσε αμέσως το πρώτο της σερβίς, αλλά στο δεύτερο σετ η Ολλανδή δεν συμμετείχε πλέον.

Η Rus έχει ήδη εισιτήριο για το Australian Open, όπως οι Botic van de Zandschulp και Tallon Greekpoor.

Οι De Jong και Pattinama-Kerkhove κοντά στο Australian Open

Οι Jesper de Jong και Lesley Pattinama-Kerkhove είναι ακόμα στον αγώνα για να κερδίσουν μια θέση στο κύριο τουρνουά.

Ο Ντε Γιονγκ προκρίθηκε σήμερα στον τρίτο και καθοριστικό γύρο του προκριματικού τουρνουά κερδίζοντας τον Βραζιλιάνο Φελίπε Μελιγένι Άλβες σε ίσια σετ (7-6, 6-1). Pattinama-Kerkhove ήδη προκρίθηκαν στον τελικό γύρο χθες.

Ο De Jong (ATP-148) θα παίξει στον καθοριστικό γύρο με τον Αργεντινό Camilo Ugo Carabelli (ATP-140), ο Pattinama-Kerkhove (WTA-234) θα συναντήσει την Τσέχα Sara Bejlek (WTA-134).