Ο Ρώσος κρατά την Ολλανδία στην κούρσα με την Ουκρανία στα πλέι οφ του Billie Jean King Cup

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Λάμιν κάτω, αλλά ο Ρώσος βάζει ξανά τους Ολλανδούς δίπλα στην Ουκρανία στο BJK Cup

Μετά την πρώτη μέρα των πλέι οφ του Billie Jean King Cup, οι Ολλανδοί τενίστες ισοβαθμούν με την Ουκρανία: 1-1.

Η Σούζαν Λάμενς, νούμερο 216 στον κόσμο, δεν ταίριαζε στην Αντζελίνα Καλίνινα στον εναρκτήριο αγώνα στο Βίλνιους, η οποία με την 27η θέση της βρίσκεται αρκετά ψηλότερα στην παγκόσμια κλίμακα του τένις: 2-6, 3-6.

Στη συνέχεια, η Arantxa Rus (WTA-51) εκπλήρωσε πειστικά τον ρόλο του φαβορί απέναντι στην Dajana Jastremska (WTA-106). Ο Ολλανδός αρχηγός θριάμβευσε με 6-3, 6-2.

Η Ουκρανία δεν εμφανίστηκε στην πιο δυνατή ενδεκάδα στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, όπου μετακόμισε για τον εντός έδρας αγώνα λόγω του πολέμου με τη Ρωσία. Λείπει, για παράδειγμα, η Jelina Svitolina, που παλεύει με έναν τραυματισμό, προημιτελική στο Roland Garros φέτος και μάλιστα καλή για μια θέση στην τελευταία τετράδα του Wimbledon.

Με τον Ρώσο ως ηγέτη, η Ολλανδία βλέπει ευκαιρίες απέναντι στην Ουκρανία στο Billie Jean King Cup

Εάν κερδίσει αυτό το Σαββατοκύριακο, η Ολλανδία μπορεί να κάνει άλλη μια προσπάθεια να προκριθεί στους τελικούς Billie Jean King του χρόνου. Οι δώδεκα καλύτερες χώρες διαγωνίζονται για την τελική νίκη στο τουρνουά της χώρας. Οι φετινοί Τελικοί διεξάγονται τώρα στη Σεβίλλη της Ισπανίας.

Μαχητικό πνεύμα

Η Lamens έπρεπε αμέσως να εγκαταλείψει το δικό της σερβίς μετά την ήττα στο εναρκτήριο παιχνίδι από την Kalinina, αλλά η 24χρονη τενίστρια από το Berkel και τον Rodenrijs δεν άφησε αυτό να την αποθαρρύνει.

Βάζοντας πολύ μήκος στα χτυπήματά της, προκάλεσε αρκετά προβλήματα στον Ουκρανό, ο οποίος ήταν φιναλίστ στο δυνατό χωμάτινο τουρνουά στη Ρώμη νωρίτερα φέτος, για να αναγκάσει τα λάθη και να κάνει πίσω.

Αυτό το μοτίβο επαναλήφθηκε ξανά, αλλά αφού η Lamens έχασε το service game της για τρίτη φορά, η Kalinina πήρε απόσταση και τελικά κέρδισε το πρώτο σετ με μεγάλη διαφορά.

Αυτή η τάση φαινόταν να συνεχίζεται στο δεύτερο σετ, αλλά αυτό ήταν πέρα ​​από τη μαχητικότητα του Lamens. Σύντομα βρέθηκε να στερείται 2-0, αλλά έσπασε την Καλίνινα και στη συνέχεια ήρθε δίπλα της ολοκληρώνοντας με επιτυχία το σερβίς της για πρώτη φορά στον αγώνα.

Τελικά, ο Lamens πολύ συχνά απέτυχε να εκμεταλλευτεί τις μικρές ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν. Η Καλίνινα ήταν επίσης άψογη, αλλά κράτησε αρκετή πίεση για να αποφασίσει το ματς υπέρ της.

Υπομονή και σταθερότητα

Η Rus έκανε πολλή υπομονή στον αγώνα της κόντρα στη Jastremska, η οποία συχνά βασιζόταν στη συνέπεια. Γρήγορα βοήθησε τον σχεδόν 33χρονο βετεράνο από το Monster να πετύχει διπλό προβάδισμα, εν μέρει χάρη σε μερικά διπλά σφάλματα στην άλλη πλευρά του φιλέ.

Ο Ουκρανός, ο οποίος βρισκόταν για λίγο στην 21η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στις αρχές του 2020 μετά από μια δυνατή περίοδο, άρχισε να παίρνει λίγο περισσότερο ρίσκο και αμέσως έκανε πίσω.

Ένα δεύτερο ριμπρέικ απείλησε στο 4-3, αλλά ο Ρας πέτυχε πέντε σερί πόντους μετά το 0-40 και έσωσε έξυπνα το παιχνίδι. Προκρίθηκε αμέσως σε νίκη σετ: 6-3.

Απέδειξε στο εναρκτήριο παιχνίδι του δεύτερου σετ ότι η Ρωσίδα, που κέρδισε τον πρώτο της τίτλο WTA στο Αμβούργο τον περασμένο Ιούλιο, δεν θα ξεγελαστεί πια εύκολα. Αντιμετώπισε ένα break point όχι λιγότερο από έξι φορές, αλλά η αριστερόχειρα Ολλανδή τους απέκλεισε έναν προς έναν. Αυτή με τη σειρά της έσπασε την Γιαστρέμσκα στο επόμενο παιχνίδι.

Αυτό φαινόταν να διευθετεί το θέμα. Ο Ουκρανός δοκίμασε τα πάντα, αλλά ο Ρώσος δεν υποχώρησε και έφερε την Ολλανδία στα ίδια επίπεδα.

Κρίσιμος

Αύριο η μέρα ξεκινά με την ίσως κρίσιμη συνάντηση μεταξύ των δύο αρχηγών: η Rus ξεκινά τον αγώνα της με την Καλίνινα λίγο μετά τις 11 το πρωί.