Ο συνιδρυτής της Kick υπαινίσσεται πιθανή εξαγορά του Twitch

Στο πλαίσιο του πιο πρόσφατου γύρου των αναφερόμενων Twitch απολύσεις, ο συνιδρυτής της αντίπαλης πλατφόρμας Kick, Bijan Tehrani, πρότεινε ένα εξαγορά μπορεί να συμβεί στο μέλλον, υπονοώντας ότι η ημερομηνία είναι μόνο θέμα χρόνου.

Το Twitch αποχαιρετά άλλους 500 εργαζόμενους

Η αμερικανική υπηρεσία ζωντανής ροής βίντεο με έμφαση στη ζωντανή μετάδοση βιντεοπαιχνιδιών, διαγωνισμών esports, μουσικής, IRL (in real life) και δημιουργικού περιεχομένου αναμένεται να μειώσει κατά πάσα πιθανότητα το εργατικό δυναμικό της κατά 35% καθώς φέρεται να ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει ορισμένους 500 μέλη του προσωπικού.

Η είδηση των απολύσεων ακολουθεί δύο άλλες παρόμοιες εξελίξεις το 2023, όταν η πλατφόρμα που υποστηρίζεται από την Amazon ανακοίνωσε ότι απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε ένα τεράστιο 1.000 κατά τη διάρκεια ενός μόνο έτους.

Η δημοφιλής επιχείρηση στα βιντεοπαιχνίδια και η οικονομία του δημιουργού κυριαρχεί εδώ και χρόνια στο σύμπαν της ροής βιντεοπαιχνιδιών, προκαλώντας ανταγωνιστές Kick, Facebook, και YouTube να ανεβάσουν το παιχνίδι τους και να επενδύσουν σημαντικά σε βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά, δημιουργώντας τελικά το λεγόμενο streaming war.

“Η Kick θα αγοράσει τελικά το Twitch”

Τώρα, η κυριαρχία του Twitch μπορεί να κλονίζεται και το συνολικό μέλλον του χώρου του streaming αμφισβητείται επί του παρόντος υπό το φως των υποτιθέμενων απολύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Gaming και esports influencer Jake Lucky το πήρε στο Χ για να αναρωτηθεί τι μπορεί να συμβεί εφόσον το Twitch τελικά καταρρεύσει. Ο συνιδρυτής της Kick άρπαξε την ευκαιρία για να απαντήσει: “Η Kick θα αγοράσει τελικά το Twitch” και θα το μετατρέψει στην κορυφαία υπηρεσία streaming της αγοράς.

Στη συνέχεια, ο Tehrani ακολούθησε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του στο X για να διαφημίσει διάφορες ευκαιρίες εργασίας στην Kick. “Κάνουμε προσλήψεις σε όλα τα τμήματα της Kick, ειδικά στην τεχνολογία! Παρακαλώ στείλτε μας μια γραμμή [email protected]”, έγραψε.

Αν και η δήλωσή του είναι μάλλον τολμηρή, θα πρέπει επίσης να ληφθεί με επιφύλαξη προς το παρόν, δεδομένου ότι το Kick έχει ηλικία μικρότερη του ενός έτους, ενώ το Twitch έχει σταθερή παρουσία στη ζωή των streamers και των θεατών για περισσότερα από 10 χρόνια.

Το Kick ξεκίνησε στις αρχές του 2023 από τον επιχειρηματία Tehrani, Αυστραλό επιχειρηματία και συνιδρυτή του διαδικτυακού καζίνο με έδρα τη Μελβούρνη, που δραστηριοποιείται στον τομέα της κρυπτογράφησης χαρτοπαικτικών λεσχών Stake.com, Ed Craven, και ο Αμερικανός live streamer Trainwreckstv.

Για να εξασφαλίσει την επιτυχία της, η πλατφόρμα στόχευε στην προσέλκυση εμβληματικών ονομάτων του streaming όπως Amouranth και xQc.

Για το τελευταίο, η Kick υπέγραψε διετές συμβόλαιο για περίπου $70 εκατομμύρια, με κίνητρα που θα ανεβάσουν το συνολικό ποσό σε ένα τεράστιο 100 εκατομμύρια δολάρια.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Kick ανακοίνωσε ότι θα γίνει Everton FC‘s χορηγός μανίκι.