Ο τενίστας Fonseca (17) νεότερος προημιτελικός σε τουρνουά ATP εδώ και δέκα χρόνια

WeLoveSports.gr

Ο 17χρονος τενίστας Joao Fonseca μπήκε σε μια περίφημη λίστα. Φτάνοντας στους προημιτελικούς του τουρνουά ATP στο Ρίο ντε Τζανέιρο, είναι ο νεότερος προημιτελικός στην περιοδεία ATP εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια.

Ο τελευταίος τενίστας που πέτυχε τέτοιο κατόρθωμα σε τόσο νεαρή ηλικία ήταν ο 17χρονος Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο σημερινός αριθμός έξι στον κόσμο. Ο Γερμανός πέτυχε αυτό το ορόσημο στο Αμβούργο το 2014.

Ο Φονσέκα έφτασε στα προημιτελικά στη χώρα του επικρατώντας του Χιλιανού Κρίστιαν Γκαρίν (ATP-88) σε δύο σετ (6-4, 6-4). Από το 2000, μόνο τέσσερις παίκτες έχουν προηγηθεί του Βραζιλιάνου 17 ετών και 6 μηνών.

Μόνο οι Kei Nishikori, Karen Khachanov, Alexander Zverev και Rafael Nadal ήταν νεότεροι όταν έφτασαν σε προημιτελικό σε τουρνουά ATP για πρώτη φορά. Ο Ισπανός Ναδάλ μάλιστα το έκανε δύο φορές. Όταν ήταν 17 ετών για ένα μήνα, έφτασε στους προημιτελικούς στο Umag και στο Bastad.

Ημιτελικός κόντρα στον Αργεντινό

Η Fonseca είναι αυτή τη στιγμή νούμερο 655 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά εντυπωσίασε αυτή την εβδομάδα στο χωμάτινο τουρνουά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Εκτός από τον Γκαρίν νίκησε και τον Γάλλο Άρθουρ Φιλς (ATP-36).

Στον δρόμο για τα ημιτελικά, ο Βραζιλιάνος θα συναντήσει πλέον τον Αργεντινό Mariano Navone (ATP-113).