Ο Τζόκοβιτς έχασε από άγνωστο Ιταλό στο Indian Wells: «Είναι θαύμα»

WeLoveSports.gr

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποκλείστηκε εκπληκτικά από το διάσημο τουρνουά Masters του Indian Wells. Ο Σέρβος νούμερο ένα στον κόσμο έχασε στην Καλιφόρνια στον τρίτο γύρο από τον άγνωστο Ιταλό Λούκα Νάρντι: 4-6, 6-3, 3-6.

Ο μόλις 20χρονος Nardi είναι το νούμερο 123 της παγκόσμιας κατάταξης. Μπορεί να συμμετάσχει στο Indian Wells ως «τυχερός χαμένος», επειδή ο Αργεντινός προκριματικός Tomas Martin Etcheverry αποχώρησε από το τουρνουά με τραυματισμό.

Οι Ιταλοί δεν συμπαθούν τον Τζόκοβιτς

Οι Ιταλοί φαίνεται να μην συμπαθούν τον 24 φορές νικητή του Grand Slam Τζόκοβιτς τον τελευταίο καιρό. Στο Australian Open στις αρχές του τρέχοντος έτους αποκλείστηκε στους ημιτελικούς από τον Jannik Sinner, τον μετέπειτα νικητή στη Μελβούρνη. Ο Σέρβος έχασε πέντε από τους τελευταίους επτά αγώνες του με Ιταλούς, τρεις από τους οποίους ήταν εναντίον του Sinner.

Η συμμετοχή του στο Indian Wells ήταν η πρώτη εμφάνιση του Τζόκοβιτς μετά το Australian Open. Είχε αντίο στον πρώτο γύρο, μετά τον οποίο ο Σέρβος δοκιμάστηκε εξονυχιστικά από τον Αυστραλό Aleksandar Vukic στον δεύτερο γύρο.

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε εκείνο το ματς σε τρία σετ. Όμως τα πράγματα πήγαν στραβά απέναντι στον Nardi για τον πέντε φορές νικητή του τουρνουά, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε στην έρημο της Καλιφόρνια για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια.

«Δεν είχε τίποτα να χάσει και έπαιξε υπέροχα», προσπάθησε να εξηγήσει ο Τζόκοβιτς την απρόσμενη ήττα. “Ήμουν περισσότερο έκπληκτος για το δικό μου επίπεδο. Αυτό ήταν πολύ κακό. Είχε μια υπέροχη μέρα, είχα μια πολύ κακή μέρα.”

Δυσπιστία στο Nardi

Ο Νάρντι δεν μπορούσε να πιστέψει την τύχη του. «Κανείς δεν με ήξερε πριν από αυτό το απόγευμα», τραύλισε ο νεαρός Ιταλός μετά τη νίκη του. “Νομίζω ότι είναι πραγματικά ένα θαύμα. Είμαι κάποιος που βρίσκεται εκτός των 100 κορυφαίων στον κόσμο και τώρα κέρδισα τον Νόβακ. Τρελός”.

Ο Ιταλός έχει ακόμη και μια αφίσα του Τζόκοβιτς κρεμασμένη στο δωμάτιό του, είπε. “Κάθε βράδυ όταν πηγαίνω για ύπνο, το κοιτάζω. Νομίζω ότι σίγουρα θα συνεχίσω να το κάνω… Πλάκα κάνω, αλλά νομίζω ότι θα το κρατήσω”.

Ο Νάρντι είναι ο παίκτης με τη χαμηλότερη κατάταξη που κέρδισε ποτέ τον Τζόκοβιτς σε τουρνουά Grand Slam ή Masters. Το 2008, ο Νοτιοαφρικανός Κέβιν Άντερσον το έκανε στο Μαϊάμι ως νούμερο 122 στον κόσμο.