Ο Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει τον Ρούμπλεφ και θα συναντήσει τον Ντιμιτρόφ στον τελικό του Masters του Παρισιού

WeLoveSports.gr

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (1) και ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (17) παίζουν τον τελικό στο τουρνουά masters στο Παρίσι. Ο Τζόκοβιτς νίκησε τον Αντρέι Ρούμπλεφ (3) 5-7, 7-6 (3), 7-5 και ο Ντιμιτρόφ πέρασε με 6-3, 6-7 (1) και 7-6 (3) τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο έξι φορές νικητής Τζόκοβιτς φαινόταν κουρασμένος μετά το σκληρό τρίσετ κόντρα στον Χόλγκερ Ρούν και έμεινε κοντά στον Ρώσο μόνο για πολύ καιρό λόγω των δυνατών σερβίς και των επιστροφών του. Ο Ρούμπλεφ, ο οποίος εντυπωσίασε ιδιαίτερα με τα μοχθηρά φορχάντ του, φαινόταν να βρίσκεται στο δρόμο για τη δεύτερη νίκη του σε έξι μεταξύ τους αγώνες.

Όμως έχασε το δεύτερο σετ μετά από μερικές αριστοτεχνικές πασάριες από τον Τζόκοβιτς στο τάι μπρέικ. Στη συνέχεια, ο Σέρβος υποβλήθηκε σε θεραπεία για επώδυνη πλάτη και πίεσε στο αποφασιστικό τρίτο σετ.

Τρίτο σετ αναγκάζει ο Τσιτσιπάς

Ο Ντιμιτρόφ χρειάστηκε δυόμιση ώρες για να ξεφορτωθεί τον Έλληνα. Η εμφάνιση του Ντιμιτρόφ ήταν τόσο πειστική που το τάι μπρέικ στο δεύτερο σετ έμοιαζε απλώς με τυπικότητα. Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς έβγαινε άουτ για κάθε μπάλα, ένα στοίχημα που απέδωσε καλά.

Είχε μάλιστα τις πρώτες του ευκαιρίες για break στο 1-1 στο τρίτο σετ, αλλά έχασε και τα τέσσερα. Δεν υπήρχαν πιθανότητες για break μετά από αυτό, μετά το οποίο ο Βούλγαρος έτρεξε στο 5-0 στο τάι μπρέικ με πολύ θάρρος και λίγη τύχη.

Ο Ντιμιτρόφ έφτασε στην τελευταία τετράδα στο Παρίσι το 2019 και ο Τσιτσιπάς πέρυσι. Και οι δύο έχασαν από τον Τζόκοβιτς στα ημιτελικά.