Ο Τζόκοβιτς απέχει μόλις τρία παιχνίδια, ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στη Μελβούρνη

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Τζόκοβιτς φτάνει εύκολα στους προημιτελικούς του Australian Open

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέρασε εύκολα στα οκτώ του Australian Open. Ο Σέρβος νούμερο ένα στον κόσμο χάρισε στον Adrian Mannarino μόνο τρία παιχνίδια: 6-0, 6-0, 6-3.

Στα προημιτελικά, ο Τζόκοβιτς θα συναντήσει τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτς, ο οποίος νίκησε εκπληκτικά τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε τους πρώτους δεκατρείς συνεχόμενους αγώνες και βρίσκεται πλέον στους προημιτελικούς τουρνουά Grand Slam για 58η φορά. Αυτό τον έφερε στο ίδιο επίπεδο με τον κάτοχο του ρεκόρ Ρότζερ Φέντερερ.

Ο 35χρονος Mannarino διανύει τα δεύτερα νιάτα του, αλλά μετά από τρία συνεχόμενα πεντσετάρ στη Μελβούρνη, δεν μπόρεσε πλέον να ταιριάξει με τον Τζόκοβιτς. Ήταν επίσης άτυχος που ο αντίπαλός του, όπως είπε ο ίδιος ο δεκαπλάσιος στη Μελβούρνη, «έπαιξε το καλύτερο του τένις εδώ και πολύ καιρό».

Φριτς κατά μήκος του περάσματος Τσίτση

Ο Φριτς είναι ο επόμενος αντίπαλος του Τζόκοβιτς. Το νούμερο δώδεκα στον κόσμο νίκησε τον Τσιτσιπά σε ένα όμορφο ματς: 7-6 (3), 5-7, 6-3, 6-3. Έντεκα φορές στο παρελθόν, ο Fritz έχει συναντήσει έναν παίκτη από την πρώτη δεκάδα σε τουρνουά Grand Slam και δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει, αλλά τώρα κατάφερε να κερδίσει το νούμερο επτά στον κόσμο.

Ο Τσιτσιπάς τρακάρει εκπληκτικά κόντρα στον Φριτς στη Μελβούρνη

Το 2022, ο Τσιτσιπάς τον απέτρεψε σε πεντάσετ στη Μελβούρνη. Ο Έλληνας στη συνέχεια έφτασε στα ημιτελικά και πέρυσι ακόμα και στον τελικό. Αυτή τη φορά οι ρόλοι αντιστράφηκαν.

Ο Αμερικανός έφτασε σε πολύ υψηλό επίπεδο, πέτυχε 50 νικητές και μόλις 19 λάθη χωρίς επιβολή. Με ένα όμορφο βολέ στα δίχτυα πέτυχε το καθοριστικό μπρέικ στο τέταρτο σετ.

Επίσης οι Sinner και Rublev στους τελευταίους οκτώ

Ο Jannik Sinner έφτασε για δεύτερη φορά στα προημιτελικά της Μελβούρνης. Η τέταρτη Ιταλίδα ήταν πολύ δυνατή για τη Ρωσίδα Karen Chatsjanov με 6-4, 7-5, 6-3. Ο 23χρονος Sinner πάλεψε με το σερβίς του για δύο σετ.

Επειδή ο Sinner ήταν ανώτερος στο ράλι, τελικά κέρδισε αρκετά εύκολα. Το καλύτερο σημείο της ημέρας ανήκε στον Ρώσο: μια λοβό ανάμεσα στα πόδια, που έπεσε ακριβώς στη γραμμή.

Στα προημιτελικά, ο Sinner παίζει με τον Andrei Rublev. Ο Ρώσος ήταν πολύ δυνατός για τον Άλεξ Ντε Μινάουρ σε πεντάσετερ άνω των τεσσάρων ωρών: 6-4, 6-7 (5), 6-7 (4), 6-3, 6-0.

Με τον De Minaur ο τελευταίος Αυστραλός εξαφανίζεται από το τουρνουά. Ο Ρούμπλεφ (ATP-5) έχει βρεθεί στα προημιτελικά τουρνουά Γκραν Σλαμ εννέα φορές στο παρελθόν, αλλά δεν έχει φτάσει ποτέ στα τέσσερα τελευταία.