Ο Τζόκοβιτς γνώρισε την πρώτη ήττα στους τελικούς του ATP από τον Ιταλό Sinner

WeLoveSports.gr

Ο Jannik Sinner χάρισε στον Novak Djokovic την πρώτη του ήττα σε είκοσι αγώνες στους τελικούς του ATP στο Τορίνο. Ο 22χρονος Ιταλός κέρδισε μετά από ωραίο αγώνα με 7-5, 6-7 (5), 7-6 (2).

Ο Sinner (ATP-4), που είχε σκαλώσει τον 36χρονο Σέρβο στα τρία προηγούμενα ματς, αλλά δεν τον είχε ανατρέψει ποτέ, ήταν ελαφρώς πιο καθοριστικός στο πρώτο σετ.

Στο σετ δύο, στο οποίο και οι δύο παίκτες δεν είχαν ευκαιρίες για break, έγινε το αντίστροφο και ο Τζόκοβιτς χτύπησε. Στο τελευταίο σετ, ο Sinner, υποστηριζόμενος από τον κόσμο, έδειχνε να πηγαίνει προς τη νίκη μετά από ένα μπρέικ με 3-2. Ο Τζόκοβιτς (ρεμπρέικ) αντέδρασε, αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει ξανά στο τάι μπρέικ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς -που αγωνίζεται στον ίδιο όμιλο- αποχώρησε από τους τελικούς του ATP με τραυματισμό στην πλάτη. Ο Έλληνας υπέστη αυτόν τον τραυματισμό νωρίτερα μέσα στην ημέρα στον αγώνα με την Holger Rune, με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να αποσυρθεί μετά από τρεις αγωνιστικές. Ο Πολωνός Hubert Hurkacz κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Τσιτσιπά.

Οι δύο καλύτεροι προκρίνονται στα ημιτελικά. Ο Τζόκοβιτς είχε κερδίσει δύσκολα τον εναρκτήριο αγώνα του απέναντι στον Ρούν. Ο Sinner κέρδισε την πρώτη συνάντηση κόντρα στον Τσιτσιπά.