Ο Τζόκοβιτς είναι ημιτελικός του Australian Open για ενδέκατη φορά και θα συναντήσει τον Sinner εκεί

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα, ο Τζόκοβιτς νικά τον Φριτς στους προημιτελικούς του Australian Open

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε για ενδέκατη φορά στα ημιτελικά του Australian Open. Ο Σέρβος, ο οποίος κέρδισε το τουρνουά της Μελβούρνης δέκα φορές, προσπέρασε τον Τέιλορ Φριτς, τον αριθμό δώδεκα του κόσμου, σε σχεδόν τέσσερις ώρες: 7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3. Στον ημιτελικό θα συναντήσει τον Ιταλό Jannik Sinner, ο οποίος νίκησε τον Andrej Rublev σε τρία σετ: 6-4, 7-6, 6-3.

Ο Τζόκοβιτς και ο Φριτς αναμετρήθηκαν για ένατη φορά και για ένατη κέρδισε το νούμερο ένα του κόσμου. Τις προηγούμενες δέκα φορές που ο Τζόκοβιτς έφτασε στα ημιτελικά, κέρδισε και το τουρνουά.

Ο Τζόκοβιτς χάνει ευκαιρίες

Ο Σέρβος είχε λίγο έλεγχο στο δυνατό σερβίς Φριτς στα δύο πρώτα σετ. Έκανε αρκετά δύσκολα για τον εαυτό του χάνοντας πολλές ευκαιρίες.

Για παράδειγμα, έχασε τρεις ευκαιρίες μπρέικ στο πρώτο παιχνίδι των δεκαέξι λεπτών, έχασε άλλες πέντε στο υπόλοιπο, αλλά κέρδισε το σετ μετά από 84 λεπτά χάρη σε ένα δυνατό τάι μπρέικ.

Ο Φριτς συνέχισε να βομβαρδίζει τον Τζόκοβιτς με δυνατά βαθιά χτυπήματα στο δεύτερο σετ και έφτασε ξανά σε εξαιρετικό επίπεδο. Ο Σέρβος συνέχισε να χάνει ευκαιρίες. Έσπασε αμέσως και δεν μπόρεσε να επιδιορθώσει αυτή τη ζημιά, παρά τις επτά ευκαιρίες θραύσης.

Στο δέκατο έκτο break point είναι ένα χτύπημα

Στο τρίτο σετ, ο Τζόκοβιτς κατάφερε τελικά να σπάσει τον κωδικό του breakpoint. Έκανε τη δέκατη έκτη ευκαιρία του, έκανε το 2-0 και μετά κυριάρχησε όλο και περισσότερο. Ο Φριτς φαινόταν κουρασμένος και στο 5-2 η δέκατη έβδομη ευκαιρία του Τζόκοβιτς σκόραρε επίσης.

Στο τέταρτο σετ, ο Fritz συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στο σερβίς του, αν και συνέχισε να αγωνίζεται. Αφού έχασε σερβίς με 2-3, έκανε αμέσως μπρέικ, αλλά ένα μπρέικ στο 3-4 αποδείχθηκε μοιραίο.

Ημιτελικός κόντρα στον Sinner

Ο Τζόκοβιτς θα συναντήσει τον Σίνερ στα ημιτελικά. Ο Sinner κέρδισε σε τρία σετ τον Rublev, ο οποίος έχασε τον δέκατο προημιτελικό του σε τουρνουά Grand Slam.

Ο Ιταλός Sinner είχε κερδίσει τέσσερα από τα έξι ματς με τον Rublev και είχε παραιτηθεί στα άλλα δύο ματς. Αυτή τη φορά έκαναν μια συναρπαστική μάχη με πολλά ράλι υψηλής ποιότητας. Ο Ρούμπλεφ είχε τις δύο πρώτες ευκαιρίες για μπρέικ με 2-1, αλλά οκτώ πόντους αργότερα έμεινε πίσω με ένα μπρέικ.

Ο Σίνερ πήρε το σετ και κέρδισε το τάι μπρέικ του δεύτερου σετ κάνοντας έξι πόντους σερί από το 1-5. Ο Ρούμπλεφ, ο οποίος έχασε και τις οκτώ από τις ευκαιρίες του για μπρέικ, παρέδωσε το σερβίς του στο 2-3 στο τρίτο σετ και δεν κατάφερε να συνέλθει από το χτύπημα.