Ο Τζόκοβιτς καταστρέφει το ιταλικό πάρτι με την έβδομη νίκη στους τελικούς του ATP

WeLoveSports.gr

Ο Τζόκοβιτς καταστρέφει το ιταλικό πάρτι με την έβδομη νίκη στους τελικούς του ATP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε τους τελικούς του ATP για έβδομη φορά στο Τορίνο. Ο Σέρβος τερμάτισε την πρόοδο του Ιταλού αγαπημένου του κοινού Jannik Sinner στο τουρνουά του τέλους της χρονιάς με μια δυνατή απόδοση: 6-3, 6-3.

Ο 36χρονος Τζόκοβιτς κατέχει πλέον το ρεκόρ των τίτλων στους τελικούς του ATP. Μέχρι αυτή την έκδοση μοιραζόταν τον αριθμό των τελικών νικών με τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ (έξι). Οι Αμερικανοί Πιτ Σάμπρας και Ιβάν Λεντλ κέρδισαν πέντε τίτλους και ο Ρουμάνος Ίλιε Ναστάζε τέσσερις φορές το τουρνουά.

Η ιταλική ευφορία μετριάστηκε

Η απόδοση του 22χρονου Sinner εξασφάλισε ότι η ιταλική ευφορία είχε ανέβει στα ύψη τις τελευταίες ημέρες.

Ο νεαρός τενίστας δέσποζε στο πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας La Gazzetta dello Sport, τον επισκέφτηκε μεταξύ άλλων στο Τορίνο ο προπονητής ποδοσφαίρου Αντόνιο Κόντε και τον συνάντησε στο ξενοδοχείο του το πρωί της Κυριακής πλήθος θαυμαστών για μια selfie.

Ο Sinner χειρίστηκε καλά όλη την προσοχή σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, όπως αποδεικνύεται από τις νίκες του επί του Djokovic (φάση ομίλων) και του Daniil Medvedev στους ημιτελικούς το Σάββατο.

Ο Τζόκοβιτς πάει ένα βήμα παραπέρα

Αλλά το βράδυ της Κυριακής η ιταλική ευφορία μετριάστηκε. Ο Τζόκοβιτς ήταν αμέσως σε εγρήγορση και ανάγκασε τον Σίνερ, που έπαιζε λίγο βιαστικά, να κάνει λάθη. Ο Σέρβος έπαιξε ήδη έναν εξαιρετικό ημιτελικό κόντρα στον Κάρλος Αλκαράζ (6-3, 6-2) το Σάββατο και τώρα πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Όσο παθιασμένοι κι αν επευφημούσαν τον Sinner οι περίπου 13.000 Ιταλοί οπαδοί, ο Τζόκοβιτς δεν πτοήθηκε. Ο Σέρβος σέρβιρε εκπληκτικά στο πρώτο σετ (επτά άσοι) και έσφιξε τη γροθιά του θριαμβευτικά μετά τη νίκη του σετ.

Ο Σίνερ εγκατέλειψε αμέσως το σερβίς του λόγω περιττών λαθών στο δεύτερο σετ και φαινόταν έτοιμος για κατεδάφιση. Ο Ιταλός δεν το έβαλε κάτω και είχε δύο ευκαιρίες για break στο 2-3 σε σερβίς του Τζόκοβιτς, αλλά ο Σέρβος τις καθάρισε.

Ο Τζόκοβιτς κράτησε τον αγώνα υπό έλεγχο, ακόμη και όταν ο Σίνερ πήρε τον κόσμο στους πάγκους κερδίζοντας ένα παιχνίδι άνω των δεκαπέντε λεπτών με 2-4. Για μια στιγμή, ο τενίστας από το Νότιο Τιρόλο φάνηκε τελικά να βγάζει φτερά. Συχνά έσφιγγε τη γροθιά του μετά από έναν κερδισμένο πόντο, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του λόγω απροσεξίας.

Στο τελευταίο παιχνίδι, ο Σίνερ έκανε και πάλι πάρα πολλά λάθη και η άμυνα του Τζόκοβιτς ήταν σταθερή. Ο Sinner χτύπησε ένα διπλό σφάλμα στο πρώτο ματς του Τζόκοβιτς, το οποίο ήταν ενδεικτικό του μέτριου δεύτερου σετ που είχε παίξει ο Ιταλός.