Ο Τζόκοβιτς κερδίζει στον εκατό αγώνα του στο Australian Open, προκρίνονται και οι Σίνερ και Τσιτσιπάς

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στους όγδοους τελικούς του Australian Open χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Στον εκατό αγώνα του στη Μελβούρνη, ο δέκα φορές νικητής του τουρνουά νίκησε τον Tomas Etcheverry σε τρία σετ: 6-3, 6-3, 7-6 (2).

Στα δύο προηγούμενα ματς ο Τζόκοβιτς χρειαζόταν πάντα τέσσερα σετ, σήμερα τα πράγματα πήγαν πολύ πιο ομαλά για τον υπερασπιστή του πρωταθλητή. Ο Έτσεβερι (ATP-32) έδωσε ισχυρή αντίσταση στο τρίτο σετ, αλλά ο Τζόκοβιτς νίκησε τον Αργεντινό στο τάι μπρέικ.

Στον όγδοο τελικό, ο Σέρβος θα αντιμετωπίσει τον Adrian Mannarino. Ο δέκατος ένατος πρώτος Γάλλος ήταν πολύ δυνατός για τον Αμερικανό Μπεν Σέλτον (ATP-16) σε πέντε σετ (7-6, 1-6, 6-7, 6-3, 6-4).

Αυτό απέτρεψε μια πικάντικη αντιπαράθεση μεταξύ Τζόκοβιτς και Σέλτον. Ο έμπειρος Σέρβος και ο νεαρός Αμερικανός είχαν διαφωνία πέρυσι γύρω από τα ημιτελικά του US Open. Ο Τζόκοβιτς κατηγόρησε τον αντίπαλό του για έλλειψη σεβασμού.

Αμαρτωλός

Ο Jannik Sinner προκρίθηκε επίσης εύκολα στους όγδοους τελικούς του Australian Open. Ο Ιταλός (ATP-4) ήταν πολύ μεγάλος για τον Sebastian Baez (ATP-29) με 6-0, 6-1, 6-3.

Ο 22χρονος Sinner θεωρείται ένα από τα φαβορί για τον τίτλο και δεν δέχθηκε ούτε ένα break point στον προηγούμενο γύρο κόντρα στον Jesper de Jong. Έπρεπε να καθαρίσει τέσσερις κόντρα στον Αργεντινό, αλλά το έκανε με ευκολία.

Στον επόμενο γύρο, ο Sinner θα αντιμετωπίσει την Karen Khachanov, η οποία κέρδισε με 6-4, 7-6 (4), 4-6, 7-6 (5) τον Tomas Machach από την Τσεχία. Ο Ρώσος έφτασε στα ημιτελικά πέρυσι, κάτι που ο Ιταλός δεν είχε καταφέρει ακόμα.

Επίσης ο Τσιτσιπάς μέσω

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στα δεκαέξι νικώντας τον Λούκα φαν Άσκε (ATP-79). Ο Έλληνας, έβδομος, κέρδισε με 6-3, 6-0, 6-4. Ο Τσιτσιπάς, έχοντας φιναλίστ το 2023, έχανε πάντα το πρώτο σετ στους προηγούμενους γύρους.

Ο Τσιτσιπάς συναντά πλέον τον Αμερικανό Taylor Fritz, ο οποίος νίκησε τον Ούγγρο Fabian Marozsan με 3-6, 6-4, 6-2, 6-2. Οι δυο τους συναντήθηκαν επίσης στον τέταρτο γύρο πέρυσι. Στη συνέχεια κέρδισε ο Τσιτσιπάς, αλλά ο Αμερικανός κέρδισε την τελευταία τους συνάντηση.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ έφτασε στους όγδοους τελικούς με μια εντυπωσιακά απλή νίκη επί του Σεμπάστιαν Κόρντα. Ο Ρώσος (ATP-6) κέρδισε με 6-2, 7-6 (6), 6-4 τον Αμερικανό νούμερο 26 στον κόσμο.