Ο Τζόκοβιτς κερδίζει τον Αλκαράζ και συναντά τον Σίνερ στον τελικό του ATP Finals

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο κάτοχος του τίτλου Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε για ένατη φορά στην τελική μάχη των τελικών του ATP. Στο Τορίνο, ο έξι φορές νικητής από τη Σερβία κέρδισε με 6-3, 6-2 τον Ισπανό Carlos Alcaraz.

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι ο πρωταθλητής του ρεκόρ μαζί με τον Ρότζερ Φέντερερ, ξεκίνησε σιγά σιγά. Στο εναρκτήριο παιχνίδι, ο Αλκαράζ είχε δύο ευκαιρίες για break, αλλά ο Ισπανός δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στον Σέρβο που έπαιζε σταθερά.

Ο Τζόκοβιτς, ο νούμερο ένα στον κόσμο, κέρδισε το πρώτο σετ και πέρασε με 3-2 στο δεύτερο σετ. Ο Αλκαράζ, που δεν είναι στην καλύτερη φόρμα, είχε δύο ευκαιρίες, αλλά ο Τζόκοβιτς τις καθάρισε με καλό παιχνίδι. Ο Τζόκοβιτς έσπασε τον νεαρό Ισπανό για τρίτη φορά σε αυτό το ματς ένα παιχνίδι αργότερα.

Ο Jannik Sinner έχει επίσης προκριθεί στον τελικό του ATP Finals. Το απόγευμα του Σαββάτου ο 22χρονος Ιταλός κέρδισε με 6-3, 6-7 (4), 6-1 τον Daniil Medvedev. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που φτάνει στην τελική μάχη.

Οι προηγούμενοι τέσσερις αγώνες που έδωσαν οι Sinner και Medvedev το 2023 ήταν τελικοί σε σκληρό γήπεδο, με δύο νίκες ο καθένας. Και αυτή τη φορά μετά βίας έδωσαν ο ένας στον άλλον μια ίντσα.

Ευκαιρία διακοπής

Ο Σίνερ πήρε το πρώτο σετ με 6-3, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο με τον Μεντβέντεφ στο δεύτερο σετ. Αν και ο Μεντβέντεφ έχασε μια σημαντική ευκαιρία για μπρέικ με προβάδισμα 4-3, ο Ρώσος νούμερο τρία στον κόσμο πήρε το σετ μετά από τάι μπρέικ 7-6. Ο Σίνερ πήρε ξανά την πρωτοβουλία στο καθοριστικό τρίτο σετ, το οποίο κέρδισε πειστικά με 6-1.

Ο Sinner κερδίζει τον Medvedev και φτάνει για πρώτη φορά στους τελικούς του ATP

Ο Sinner επωφελείται από το πλεονέκτημα έδρας στο Τορίνο και δεν έχει χάσει ακόμη αγώνα σε αυτό το τουρνουά, το ανεπίσημο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στη φάση των ομίλων του λεγόμενου πράσινου ομίλου νίκησε διαδοχικά τους Στέφανο Τσιτσιπά, Νόβακ Τζόκοβιτς και Χόλγκερ Ρούν.