Ο Τζόκοβιτς κερδίζει τον συναισθηματικό Ντιμιτρόφ και παίρνει τον έβδομο τίτλο masters στο Παρίσι

WeLoveSports.gr

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε το τουρνουά Masters του Παρισιού για έβδομη φορά. Στον τελικό αγώνα ο Σέρβος νίκησε εύκολα με 6-4, 6-3 τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ο 36χρονος Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει κερδίσει και τα εννέα τουρνουά masters τουλάχιστον δύο φορές, είχε προβλήματα με την πλάτη του σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά και επίσης έδινε μάχη με τον ιό του στομάχου, αλλά ήταν ελάχιστα τα σημάδια αυτού απέναντι στον Ντιμιτρόφ.

Ο Σέρβος έπαιξε άψογα, ειδικά στις σημαντικές στιγμές.

Συναισθηματικός Ντιμιτρόφ

Ο Ντιμιτρόφ είχε πετύχει εντυπωσιακές νίκες επί των Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Στέφανου Τσιτσιπά στο Παρίσι, αλλά μια δεύτερη νίκη σε τουρνουά masters μετά το Σινσινάτι το 2017 δεν ήταν ποτέ επιλογή.

Ο 32χρονος Βούλγαρος επέστρεψε. Ήδη έφτασε στον τελικό της Γενεύης νωρίτερα φέτος, ενώ ο τελευταίος του τελικός ήταν τον Φεβρουάριο του 2018 (Ρότερνταμ).

“Το επίπεδο που δείξατε τους τελευταίους μήνες είναι ίσως καλύτερο από ποτέ. Συνεχίστε λοιπόν να μας διασκεδάζετε με το τένις σας”, ένας εμφανώς συναισθηματικός Ντιμιτρόφ δέχτηκε φιλοφρονήσεις από τον Τζόκοβιτς.

Με τη νίκη του ο Ντιμιτρόφ ανεβαίνει στη δέκατη τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Τζόκοβιτς παραμένει το νούμερο ένα παγκοσμίως.

Ο Τζόκοβιτς βλέπει τον Φέντερερ

Ο Σέρβος χρειάζεται άλλους έξι τίτλους για να ισοφαρίσει τον αριθμό των τελικών νικών του Ελβετού Ρότζερ Φέντερερ. Ο Αμερικανός Τζίμι Κόνορς κατέχει το ρεκόρ με 109 τίτλους σινγκλ.

Οι τελικοί της ATP στο Τορίνο (12-19 Νοεμβρίου) και οι προημιτελικοί των τελικών του Davis Cup με τη Σερβία στη Μάλαγα (23 Νοεμβρίου) είναι ακόμα στο πρόγραμμα για τον Τζόκοβιτς φέτος.