Ο Τζόκοβιτς τελειώνει ξανά τη χρονιά ως νούμερο ένα με νίκη επί του Ρούν στους τελικούς του ATP

WeLoveSports.gr

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στο ATP Finals του Τορίνο. Ο Σέρβος νίκησε τον Δανό Χόλγκερ Ρούν με 7-6 (4), 6-7 (1), 6-3 στο ανεπίσημο Παγκόσμιο Κύπελλο για τους οκτώ καλύτερους παίκτες της χρονιάς.

Η νίκη εξασφαλίζει ότι ο Τζόκοβιτς θα κλείσει ξανά τη χρονιά ως νούμερο ένα στον κόσμο. Αυτή είναι η όγδοη φορά για τον Σέρβο, ο οποίος ήταν ήδη κάτοχος του ρεκόρ. Ο Πιτ Σάμπρας είναι ο δεύτερος στη λίστα. Ο Αμερικανός ήταν ο καλύτερος έξι φορές στον κόσμο για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος, ακολουθούμενος από τους Τζίμι Κόνορς, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ (5).

Ο Τζόκοβιτς έχασε τον τελικό του Γουίμπλεντον από τον Κάρλος Αλκαράζ το περασμένο καλοκαίρι, αλλά μετά κέρδισε τα πάντα. Το κοντέρ έχει πλέον δεκαεννέα νίκες στη σειρά.

Κερδίζει και ο αμαρτωλός

Ο Γιάννικ Σίνερ παίρνει προβάδισμα στον πράσινο όμιλο του Τορίνο με νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά (6-4, 6-4). Αύριο θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες στον κόκκινο όμιλο.

Ο Τζόκοβιτς έσπασε στο 2-2 στο πρώτο σετ, αλλά αμέσως έκανε μπρέικ. Στη συνέχεια το σετ παρέμεινε ισόπαλο, μετά το οποίο ο Σέρβος βγήκε πρώτος στο τάι μπρέικ (7-4).

Το δεύτερο σετ παρουσίασε πολλές ομοιότητες με το πρώτο. Μόνο που τώρα ο Ρούν κέρδισε το τάι μπρέικ. Το έκανε πειστικά με 7-1.

Στο τρίτο σετ, ο Τζόκοβιτς έσπασε μία φορά, ενώ έσπασε δύο φορές τον Ρούν. Ο Τζόκοβιτς κατάφερε να φτάσει στο 5-2 και πήρε το ματς πάνω από τη γραμμή.