Ο Τσιτσιπάς εγκαταλείπει τον Rune μετά από μόλις τρεις αγώνες στους τελικούς του ATP

WeLoveSports.gr

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπρεπε να εγκαταλείψει τον δεύτερο αγώνα του στο ATP Finals του Τορίνο μετά από δεκαπέντε λεπτά. Στο ματς με τον Δανό Χόλγκερ Ρούν, ο Έλληνας μετά από τρία παιχνίδια έδειξε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Υπέφερε από τραυματισμό στην πλάτη.

Ο Hubert Hurkacz κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Τσιτσιπά. Το γκρουπ αποτελείται επίσης από τους Novak Djokovic και Jannik Sinner.

Κατά τη διάρκεια της έκδοσης του 2021, ο Τσιτσιπάς, που κέρδισε το τουρνουά το 2019, χρειάστηκε να χάσει και τον δεύτερο αγώνα του. Μετά είχε προβλήματα με τον αγκώνα του.

Ανεπίσημο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Ρούν προηγείτο με 2-1 στα παιχνίδια τη στιγμή της απόσυρσης. Πλέον έχει κερδίσει την πρώτη του νίκη στο ATP Finals, το ανεπίσημο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τους οκτώ καλύτερους τενίστες της χρονιάς.

«Φυσικά δεν ήθελα να κερδίσω τον αγώνα με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Ρούν μετά τον αγώνα. «Αλλά παρατηρήσατε από το πρώτο παιχνίδι σερβίς ότι κάτι δεν πήγαινε καλά».

Για τον Τσιτσιπά ήταν η δεύτερη ήττα του στο Τορίνο. Ο Έλληνας ξεκίνησε καλά και είχε δύο ευκαιρίες στο break στο πρώτο παιχνίδι. Ο Ρούν κατάφερε να διατηρήσει το σερβίς του και πήρε το προβάδισμα λίγες στιγμές αργότερα.

Το ATP Finals είναι παραδοσιακά το τελευταίο μεγάλο τουρνουά της σεζόν. Ο Τζόκοβιτς τελειώνει ξανά τη χρονιά ως νούμερο ένα στον κόσμο αφού κέρδισε τον 20χρονο Ρούν με 7-6 (4), 6-7 (1), 6-3 την Κυριακή.

Ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Σίνερ, τον Ιταλό νούμερο τέσσερα στην παγκόσμια κατάταξη, αργότερα απόψε.