Ο Τσιτσιπάς ζήτησε συγγνώμη από τον Κύργιο μετά τη διαμάχη για το Wimbledon: «Τώρα πιο ενήμεροι για τον αντίκτυπο»

Ο τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του στον Νίκο Κύργιο. Ο Έλληνας και ο Αυστραλός αναμετρήθηκαν πέρυσι στον τρίτο γύρο του Wimbledon και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια έντονη μάχη.

Ο Τσιτσιπάς είπε στη συνέχεια ότι ο Κύργιος είναι «αμόρφωτος» και ότι συμπεριφέρεται σαν παίκτης του ΝΒΑ. Αυτές οι δηλώσεις ακούστηκαν στο ντοκιμαντέρ του Netflix Break Point. Τα σχόλια θεωρήθηκαν ρατσιστικά από κάποιους, αλλά ο Τσιτσιπάς λέει τώρα ότι τα σχόλιά του έχουν παρερμηνευτεί.

“Έχω ακούσει ότι κάποιοι παρερμήνευσαν τα σχόλιά μου για τον Νικ Κύργιο υπονοώντας ρατσισμό. Σίγουρα όμως δεν το εννοούσα έτσι”, ανέφερε ο Έλληνας σε μήνυμά του στο Facebook. «Θέλω να τονίσω ότι δεν έχω καμία προκατάληψη για κανέναν με βάση το υπόβαθρο, την εθνικότητα ή τα συμφέροντά του».

Ωραία αντιαθλητική συμπεριφορά

Ο Κύργιος έβριζε συνεχώς στο περσινό παιχνίδι και ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να χτυπήσει τον αντίπαλό του με ένα χτύπημα και να χτυπήσει μια μπάλα στο κοινό. Οι δύο τους επιβλήθηκαν αργότερα πρόστιμο για αντιαθλητική συμπεριφορά. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Τσιτσιπάς αποκάλεσε τον αντίπαλό του νταή. Ο Κύργιος δήλωσε ότι ο Έλληνας είχε «σοβαρά προβλήματα».

Ο Τσιτσιπάς λέει τώρα ότι ήθελε να εκφράσει άποψη για τον τρόπο παιχνιδιού του Κύργιου στο ντοκιμαντέρ. “Έκανα μια σύγκριση με το πάθος και την ένταση που συνδέονται συχνά με το μπάσκετ. Από εδώ και πέρα ​​θα έχω μεγαλύτερη επίγνωση του αντίκτυπου που μπορούν να έχουν τα λόγια μου.”

Παραιτητική αντίδραση

Ο 28χρονος Κύργιος που κέρδισε το ματς με τον Τσιτσιπά και τελικά έφτασε στον τελικό του Wimbledon, αντέδρασε με αποφασιστικότητα στα λόγια του Έλληνα.

“Ως παίκτες, πρέπει συχνά να πάμε σε συνέντευξη Τύπου πριν επεξεργαστούμε τον αγώνα. Ήταν μια έντονη μάχη. Είχαμε πολλές τρελές μάχες. Αλλά ξέρω βαθιά μέσα μου ότι αγαπάς το τένις μου. Είναι καλό μεταξύ εμάς», είπε στο Twitter.